Til hovedinnhold

USA til angrep mot TikTok

Politikere anklager appen for å dele brukerdata med kinesiske myndigheter.

Den enormt populære videodelingsappen TikTok har tatt verden med storm, men anklages nå av amerikanske politikere for å dele brukerdata med kinesiske myndigheter. Det melder Reuters.

Omtrent 60 prosent av appens amerikanske brukere er i alderen 16–24 år, noe som skal få politikerne til å være ekstra skeptiske.

Avkrefter påstanden

I et brev til amerikanske myndigheter skriver ByteDance, det kinesiske moderselskapet bak TikTok, at de ikke deler brukerdata med kinesiske myndigheter. I tillegg skal de nå ha ansatt et amerikansk revisjonsselskap for å gå igjennom dataene deres, for å verifisere dette.

Selskapets amerikanske sjef Vanessa Papas har også sagt at amerikansk brukerdata aldri er i nærheten av Kina. Den blir oppbevart på servere i USA med backup i Singapore.

Hevder kinesiske myndigheter bare kan spørre

TikToks svar virker ikke gode nok for senatoren Josh Hawley:

– TikTok sier de ikke lagrer amerikansk brukerdata i Kina. Det er fint, men det krever ikke mer enn et lite bank på døren hos deres moderselskap i Kina fra Kommunistpartiet, så blir all data overført til de kinesiske myndighetene, uttalte den republikanske senatoren under en høring forrige uke.

Hawley krever nå at ledere hos TikTok skal komme til USA for å vitne for komiteen han sitter i under ed, og kalte selskapet en trussel mot nasjonal sikkerhet.

I sommer sa ByteDance at TikTok ble brukt av omtrent 350 millioner brukere hver eneste dag.

annonse