Til hovedinnhold

Nå kan du plugge Oculus Quest i PC-en og spille Rift-spill

Oculus’ trådløse hodesett Quest kan nå kobles til PC-en og brukes på samme måte som Rift og Rift S.

«VR-revolusjonen begynner nå, med Oculus Quest i spissen» skrev vi da vi testet Oculus’ trådløse og frittstående hodesett tidligere i år. Men Quest har hatt et minus sammenliknet med de kraftigere Rift og Rift S, og det er at den innebygde maskinvaren ikke har vært kraftig nok til å spille alle spill.

Det blir det en endring på fremover. Facebook-eide Oculus lanserer nemlig Oculus Link, en funksjon for Quest som lar deg koble den til PC-en og bruker PC-ens maskinvare til å kjøre spill som egentlig krever Rift eller Rift S, som for eksempel Eve: Valkyrie eller VR-versjonen av Fallout 4.

Foreløpig ingen AMD-støtte

Funksjonen ble først varslet på Oculus Connect-konferansen i september, og rulles altså nå ut til alle som vil prøve. Systemkravene er som følger:

  • Intel i5–4590, AMD Ryzen 5 1500X eller bedre
  • 8 GB RAM
  • Windows 10
  • 1 USB 3.0-port

Foreløpig er grafikkortstøtten for Quest en god del tynnere enn for Rift og Rift S. Nvidias kort som ellers er kraftige nok for VR er stort sett støttet, med unntak av Titan Z, GTX 970 og GTX 1060M, men ingen AMD-kort er foreløpig på lista.

Vi liker Oculus Quest svært godt, spesielt siden du kan bruke det helt uten å være koblet til noe. Fremover får du både i pose og sekk, gitt at du har en kraftig nok PC.

Oculus presiserer imidlertid at de jobber tett med AMD for å få på plass støtte innen betaperioden er over. Oculus presiserer også at USB-C-kabelen som følger med hodesettet ikke vil fungere med Oculus Link, da den bare støtter USB 2-standarden og ikke den nødvendige USB 3.

Oculus skal selvfølgelig lansere sin egen fem meter lange kabel, men det skal også fungere med andre USB 3-kabler av god kvalitet, enten USB-C til USB-C eller USB-C til USB-A. Oculus sier også at de slipper spesifikasjonene for kabelen, slik at andre skal kunne lage kabler om de ønsker det.

Oculus har for øvrig også varslet at Quest tidlig i 2020 skal få en oppdatering som gjør den i stand til å spore hendene dine, og at utviklere dermed vil kunne lage spill og opplevelser som ikke trenger kontrollere i det hele tatt.

Les også
En veldig liten time i en helt annen verden. Vi har prøvd Vive Cosmos
annonse