Ny Apple TV kan være på vei

Blir den bedre egnet for spilling?

Dagens Apple TV finnes i 1080p-versjon eller 4K-versjon. Ingen av dem er nye lenger, og med åpningen av Apple Arcade hadde de hatt godt av litt raskere «motor».

Apple har akkurat sluppet en rekke nye oppdateringer til dingsene sine. Blant produktene som har «blitt nye» er strømmeboksene i Apple TV-serien, som har fått tvOS 13.4. Dagens Apple TV har rukket å bli hele tre år gammel, og spørsmålet som har ligget på tunga en stund er; skal ikke Apple snart slippe en ny?

Den nye programvaren ser ut til å besvare det spørsmålet. Nettstedet 9to5Mac.com har nemlig funnet informasjon i den nye programvaren som er laget for Apples nyere A12- og A13-brikker, kjent fra de to siste generasjonene iPhone. Apple TV-ene du kan kjøpe i butikken nå kjører på vesentlig eldre maskinvare.

Kodenavnene på den nye boksen skal være T1125, mens dagens modell med 4K-støtte heter J105a. En rimeligere og enklere variant med full-HD-oppløsning har navnet J42d.

Fikk appstøtte og nye tjenester

Apple TV har gjennom årene fått stadig større bruksområder. Boksene har alltid hatt støtte for strømming fra tjenester så som Youtube, men i 2015 fikk boksene endelig støtte for apper. Det er mer eller mindre de samme appene som du kan bruke på iOS og iPad OS det er snakk om, slik at et kjøp av en app eller spill der, ofte vil dukke opp som nedlastbart på Apple TV-en også.

Det siste året har Apple utvidet ytterligere ved å legge til tjenestene Apple TV+, som er deres egen strømmetjeneste med titler som For All Mankind og The Morning Show. I tillegg er Apple TV inkludert i Arcade-tjenesten, der du kan laste ned og spille så mange spill du måtte ønske fra et gitt utvalg, uten å betale mer enn månedsavgiften.

Enkle spillkonsoller

Per i dag er det en liten ulempe for Apple TV-boksene at selv den nyeste varianten har tre generasjoner gammel maskinvare, sammenliknet med mobiltelefonene som de samme spillene som regel er laget for.

Sammen med Arcade-lanseringen kom også muligheten til å legge til håndkontrollere uten den gamle «Made for iPod»-stemplinga fra Apple. Dermed kan du nå bruke Apple TV omtrent som en liten spillkonsoll hvis du har en Xbox- eller PlayStation-kontroller å koble til.

Den nye kodesnutten kan altså tyde på at Apple vil gjøre boksen enda bedre egnet for spilling og de mange ulike oppgavene den ellers har gjennom apper og tjenester.

Ifølge 9to5Mac skal 4K-oppløsning og HDR fortsatt være den maksimale bildekvaliteten som støttes.

annonse