Til hovedinnhold

Finn din mobil

(Publisert 06.01.2010)
Å finne frem til en mobiltelefon som dekker dine krav og som samtidig passer lommeboka di er ikke nødvendigvis den enkleste sak i verden; Det myldrer av modeller på markedet, fra forskjellige produsenter og i alle prisklasser. Mange mobilkjøpere går inn i en butikk og oppgir ett eller flere kriterier til selgeren, som igjen viser frem aktuelle modeller. Det kan imidlertid være lurt å gjøre litt research på egenhånd først, for å finne frem til et knippe telefoner du vil se nærmere på i et mobilutsalg – eller bestille en telefon fra en nettbutikk for den saks skyld.

Med den nye tjenesten Finn din mobil velger du selv hva du vil vektlegge av funksjoner og hvor stor betydning pris har å si for deg. Du vil deretter få frem en rangert liste over de mobiltelefonene som passer best i forhold til dine krav.

Slik gjør du
Finn din mobil gir deg sju ”slidere” som du kan justere mellom 1-10 etter eget ønske. Da bestemmer du hvor mye du vil vektlegge for eksempel design, batteri, kamera eller pris. I tillegg kan du huke av for at du ønsker spesifikke funksjoner som 3G, touch-funksjonalitet eller fullt qwerty-tastatur. Du kan også velge å inkludere eldre modeller.

Basert på dine kriterier søker tjenesten seg frem til de mobilene som har oppnådd best karakter på de gitte punktene i våre mobiltester. Men selv om en mobiltelefon ikke har nådd helt opp etter våre testkriterier i angitt klasse, kan nettopp den mobiltelefonen være midt i blinken for deg. Tjenesten Finn din mobil bruker altså dataene fra våre testskjemaer, men det er du som bestemmer hva som skal vektlegges mest.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Mobiltelefonene med høyest score (i prosent) vises øverst på listen. Maksimalt oppnåelig poengsum vil variere i forhold til hvilke kriterier som vektlegges, og prosentscoren står i forhold til dette. Det kan bety at den mobiltelefonen som tilsynelatende er best i forhold til din vektlegging ”bare” oppnår 70-75 prosent i score. Prøv Mobilen.nos Finn din mobil selv, og gi oss gjerne ris og ros i forumet nedenfor.

Mer om
annonse