Tek.no

Nyhet

Styr TV-dekoderen med mobilen

21 Sept 2009 18:00

TV-distributøren Get har lenge vært blant de med mest avansert funksjonalitet. Dette betyr at også mobilen er inne i bildet når vi snakker kontroll over dekoderen. Allerede i våres varslet selskapet at de vil åpne for at opptakene kan styres via mobilen. Nå skal denne funksjonen komme til brukerne før jul.
- Før jul i år vil våre kunder kunne styre TV-opptakeene sine via mobilen, forteller informasjonsjef i Get, Øyvind Husby til Mobilen.no.
Mobil TV-guide
Lite er kjent om den nye funksjonen og heller ikke om hvilke mobiltelefoner som vil støtte det nye grensesnittet til Get. At det vil bli en type mobil versjon av Gets internettbaserte TV-guide er imidlertid sannsynlig.
På denne tjenesten er det mulig å se hvilke programmer som kommer de neste syv dagene og styre eventuelle opptak. Dette gjør det mulig å ta opp programmer selv utenfor husets fire vegger.


Interne demonstrasjoner
Allerede nå fungerer denne funksjonen, og det har blitt kjørt interne demonstrasjoner hos Get der denne funksjonaliteten er fullt brukelig. Det gjenstår imidlertid litt før vi kan ta det i bruk.
- Jeg har fått dette demonstrert selv på mobilen og det ser veldig spennende ut. For å være helt sikre på produktet må vi imidlertid kvalitetssikre det litt mer før vi lar brukerne ta det i bruk, avslutter Husby.

Les også
Tar opp film via internett
Les også
Nyheter for TV-våren
annonse