Til hovedinnhold

Mini-utgave av Galaxy S III på vei?

Rykter om Galaxy S III Mini og Galaxy S II+ i forkant av IFA-messen i Berlin.

Vi nærmer oss ubønnhørlig IFA-messen i Berlin, med såvidt over en uke igjen til de første lanseringene. Som vanlig før en messe bugner ryktebørsen med nye modeller som kanskje dukker opp. Denne gang er det Samsungs to toppmodeller Galaxy S II og Galaxy S III som kan få oppfølgere.

Modellene det er snakk om har fått navnene Galaxy S III Mini og Galaxy S II Plus.

Stor Mini-versjon

Dersom ryktene stemmer blir ikke Galaxy S III Mini noen liten telefon, selv om den blir mindre enn dagens toppmodell. Skjermen skal være fire tommer stor AMOLED-variant som har en oppløsning på 800 x 480 piksler.

Dagens Galaxy S III har 4,8 tommer stor skjerm. Det finnes ikke mange skikkelige toppmodeller på under 4,5 tommer i dag. Dette kan altså være et fremstøt mot de som synes gigantskjermene blir litt i største laget.

Les også: Sony Mint ser dagens lys

Svakere maskinvare

Til tross for at modellen deler navn med dagens toppmodell blir ikke innmaten den samme. Ryktet skal ha det til at Galaxy S III Mini får en tokjernet systembrikke i stedet for firkjerneutgaven som står i den store versjonen.

Også kameraet blir noe svakere i Galaxy S III Mini. Her skal det være en oppløsning på fem megapiksler i stedet for kameraet på åtte megapiksler som står i dagens Galaxy S III.

Galaxy S II-oppfølgeren

Første generasjon Galaxy S fikk en plussmodell med noen oppdateringer da den nærmet seg slutten på sin levetid. Nå ser det ut til at fjorårets toppmodell Galaxy S II får det samme i Galaxy S II Plus.

Den nye plussmodellen skal ifølge ryktene ha en bittelitt større skjerm – opp fra 4,3 til 4,52 tommer. Skjermteknologien sier ryktene foreløpig lite om.

En systembrikke som kjører med litt høyere klokkehastighet enn dagens Galaxy S II skal være inkludert. Den nye modellen er klokket til 1,5 GHz. Ellers er spesifikasjonene ganske like de vi kjenner i dag; kamera på 8 megapiksler, 1 GB arbeidsminne og Android 4.0.

Flere rykter før IFA

Det har gått rykter om en solid bunke nye modeller i forkant av IFA. Blant annet kan det se ut til at Sony Mobile har flere nye Xperia-modeller på lur. Den ryktemodellen det knyttes størst forventninger til er muligens Galaxy Note II.

Les også: Snart kan Galaxy Note få en oppfølger

Originalen, dagens Galaxy Note, ble lansert under fjorårets IFA-messe, sammen med det som nærmest var et komplett utvalg nye Samsung-telefoner i fjor. Produsenten har innkalt til en lansering i forkant av årets messe, men har foreløpig ikke bekreftet noe som helst om hva som vil bli lansert.

Det virker imidlertid svært sannsynlig at det er Galaxy Note II som kommer, og denne nye videosnutten gjør lite for å avkrefte ryktene:

IFA går av stabelen 31. august i Berlin, med lanseringer som starter to dager tidligere. Vi er til stede og lover å gi deg dekning av alt som foregår på mobilfronten.

Les også: Hils på Sony LT29i Hayabusa

(Kilde: , catalogoequipos.vtr.cl

annonse