Tek.no

Nyhet

Her er fotonyhetene i august

Vi gir deg månedens ferskeste produkter.

1 Aug 2012 06:00

Juli har ikke akkurat vært årets store fotomåned med nedbørsrekorder i store deler av landet. Vi i Akam håper imidlertid at august vil by på mer spennende fotovær, nå som sommeren snart er på hell og det myke høstlyset kommer snikende om ettermiddagen. For å møte sensommeren godt foreberedt presenterer vi i denne artikkelen hva du skal bruke pengene dine på om du er på jakt etter de ferskeste nyhetene på markedet.

Panasonic LX7

Første kamera ut er Panasonics nyeste entusiastkompakt LX7. LX-serien er kjent for å by på mange avanserte funksjoner forkledd i et lite kamerahus, og LX7 er intet unntak. Forgjengeren LX5 var et imponerende kamera rent spesifikasjonsmessig, men Panasonic har allikevel forbedret det meste på LX7.

Nykommeren er utstyrt med et objektiv som kan tilby største blender f/1.4 på vidvinkel, noe som er mildt sagt imponerede. Brennvidden strekker seg fra 24mm på vidvinkel til 90mm på full tele omregnet til 35mm format. På full tele er største blender f/2.3, noe som også er imponerende bra på et slikt kamera. Blenderen stilles på gamle måten, direkte på objektivet. Blant de andre nyhetene er forbedret bildebrikke, innebygd ND-filter, forbedret videofunksjoner og bildestabilisator. Are var med Panasonic til Budapest hvor han fikk prøve kameraet, og hva han synes om LX7 kan du lese mer om her. Panasonic har foreløpig bare avslørt at kameraet blir tilgjengelig for salg i august, men hva det vil koste er foreløpig ikke kjent.

Samsung EX2F

Det er ikke bare Panasonic som har lansert en ny entusiastkompakt denne måneden. Samsung har lansert EX2F, en modell som gjør seg bemerket på flere områder. Den har som Panasonic LX7 et veldig lyssterkt objektiv. Også denne modellen kan skryte av å ha f/1.4 som største blender på vidvinkel, og f/2.7 på full tele. Objektivet er ustyrt med 3,3x zoom, som strekker seg fra 24mm på vidvinkel til 80mm omregnet til 35mm format.

EX2F er en velutstyrt råtass, og har vridbar trykkfølsom skjerm, WiFi-sender, ND-filter og apps for å nevne noe. Bildebrikken er forbedret fra en CCD-brikke på forgjengeren til en moderne, bakbelyst CMOS-bildebrikke. Videofunksjon i fullHD er på plass, og den optiske bildestabilisatoren er forbedret for å hjelpe fotografen i situasjoner hvor det er lite lys. Vi vet dessverre ikke helt når kameraet blir tilgjengelig for salg, men vi vet at det skal være tilgjengelig i amerikanske butikker i august. Vi får håpe at det snart finner veien til norske butikker også.

Samsung MV900F

I tillegg til EX2F vil Samsungs nye MV900F bli tilgjengelig for salg i august. Dette kameraet byr på mye av det samme som EX2F, men istedenfor å mynte seg mot entusiasten retter MC900F seg mot fotografer som liker å dele sin digitale hverdag via sosiale medier.

Kameraet er utstyrt med Wifi-sender og applikasjoner som gjør at kameraet kan kommunisere med ulike smarttelefoner og laste bilder direkte opp til Facebook, Picaza og Youtube.

Det mest forbløffende med MV900F er imidlertid muligheten til å styre kameraet med håndbevegelser. Ved å vinke til kameraet kan man styre ting som selvutløser, zoom og ta bilder, om man ikke vil trykke på den trykkfølsomme skjermen på hele 8,3 cm (3,3 tommer).

Samsung MV900F har en veilende pris på litt i overkant av 2000 norske kroner, og skal i utgangspunktet finne veien til butikkene i løpet av måneden.

Sigma 18-250mm F3.5-6.3 DC Macro OS HSM (Sigma og Nikon)

Forrige måned ble Sigmas superzoom tilgjengelig for salg med Canon-fatning, og i august blir objektivet tilgjengelig for Sigma- og Nikon-brukere. Sigma 18-250mm f/3.5-6.3 DC Macro OS HSM er en oppdatert versjon av Sigmas tilsvarende modell, og har en rekke forbedringer i forhold til forgjengeren. Blant annet er vekt og størrelse redusert, filterstørrelsen har blitt redusert og objektivets nærgrense er forbedret med 10 cm. Objektivet kommer med fatning til en rekke forskjellige kameraprodusenter, og fra august er objektivet tilgjengelig for Canon-,Sigma- og Nikon-brukere. Prisen på objektivet er omtrent 4800 kroner.

LowePro Flipside Sport AW

Den siste nyheten som kommer i august, er en spenstig fotosekk fra fotoprodusenten LowePro. Sekken med navnet LowePro Flipside Sport AW er designet for fotografer, og har en litt annerledes måte å pakke inn kamerautstyret på.

Lommen hvor fotoutstyret ligger i åpnes nemlig fra ryggsiden av sekken, en smart løsning som kan være med å hindre tyveri av utstyret ditt. I tillegg er innmaten i sekken avtagbar, slik at man kan bruke sekken som vanlig sekk om man heller ønsker det.

LowePro Flipside Sport AW kommer i en liten og en stor størrelse, i fargene blått og orange. Prismessig er veiledende pris på den minste omtrent 1300 norske kroner, mens man må ut med omtrent 300 kroner mer om man vil ha den store versjonen.

Her finner du produktene som skulle komme i butikken i juli

Les også
Nikon-kamera ligner en smartmobil
Les også
Bli fotojournalist med Scoopshot
Les også
Styr kameraet med øyet
Les også
Dette kameraet er tøffere enn toget
Les også
Dette kameraet ser lyset bedre enn de fleste
Les også
Nokia 808 Pureview mot Galaxy S III og iPhone 4S
Les også
Disse nye kameraene kommer i juli
Les også
Dette kameraet skriver ut bildene med en gang
Les også
Pentax K-01: Byggekloss eller kamera?
Les også
Panasonic Lumix DMC-GF5: Liten og søt kamera-luring
annonse

Les også