Til hovedinnhold

De sinte fuglene får hjelp fra NASA

I Angry Birds Space skal du lære en ting eller to om fysikk og romforskning.

Angry Birds Space

Den nye versjonen av mobilspillet Angry Birds som kommer på marked 22. mars vil by på noe helt spesielt. Rovio har nemlig fått med seg selveste NASA i utviklingen av spillet, noe som vil gi deg utfordringer som går på astrofysikk og romforskning.

- Dette samarbeidet startet enkelt og greit med en Twitter-utveksling om fugler og griser i verdensrommet, og det har vokst til å bli en enorm kampanje og en utdanningsmulighet, sier kommunikasjonssjef David Weaver i NASA.

- Spill er morsomme og underholdende, men de kan også være inspirerende og informative. Dette løpende samarbeidet med Rovio og Angry Birds er en spennende måte å få folk engasjert i NASAs oppdagelsesoppdrag på, samt å gjøre studenter giret på fremtidige karrierer innen forskning og teknologi, sier han videre.

Les også: Dette er topp 3 innen racing-spill

Romforsker forklarer i video

Til nå har Angry Birds vært forholdsvis enkelt. Når settingen flyttes til verdensrommet er det imidlertid andre fysiske lover som gjelder, noe som blant annet fører til at de sinte fuglene tar litt andre baner enn det du er vant med. De nye "romfuglene" har dessuten egenskaper vi ikke har sett tidligere.

Flygningsingeniør Don Pettit i NASA har laget en video ombord på den internasjonale romstasjonen der han forklarer litt om hvordan Angry Birds Space fungerer:

Tilpasset Galaxy Note

Foruten NASA har utvikler Rovio også et samarbeid med Samsung. Alle som har en Galaxy-mobil fra Samsung får Angry Birds Space gratis i tre måneder, inklusive 30 eksklusive nivåer.

En av de nye karakterene har fått navnet Lazer Bird og er ifølge Samsung en hyllest til 5,3-tommersmobilen Samsung Galaxy Note. Denne mobilen ble også brukt i lanseringen av det nye Angry Birds-spillet under helgens South by Southwest-festival i Texas, USA.

Angry Birds Space kommer til Google Play og Apple App Store torsdag 22. mars.

Les også: Her er det offisielle Angry Birds-brettspillet

Er du møkk lei de sinte fuglene, eller tror du Angry Birds Space blir et kult spill? Kommenter i forumet nederst på siden!

(Kilder: NASA, Rovio)

annonse