Tek.no

Nyhet

– Den neste Office-versjonen er rett rundt hjørnet

«Office 16» skal være nært forestående, ifølge kilder.

Microsoft
22 Okt 2014 08:57
annonse

Det er nå over 20 år siden Microsoft slapp den første versjonen av sin programpakke Office, som siden er blitt et viktig kontorredskap for flere hundre millioner mennesker rundt omkring i verden.

Den hittil siste utgaven av pakken, Office 2013, fikk normal lansering i januar i fjor etter først å ha blitt tilgjengelig i prøveversjoner sammen med Windows 8. Nå melder ZDNet-skribenten Mary Jo Foley at den neste Office-utgaven står for døren.

– Prøveversjon kommer når som helst

Ifølge Foleys anonyme kilder skal en prøveversjon av «Office 16», som altså er Microsofts kodenavn på programpakken, bli tilgjengelig «når som helst», dog uten at tidspunktet spesifiseres nærmere.

Selskapet skal være i gang med å teste programvaren i skrivende stund, og den endelige versjonen skal ifølge kildene være klar til våren neste år, altså heller ikke særlig lenge til. Det gjelder visstnok også den berøringstilpassede Metro-utgaven av Office-programmene, som først var ryktet å bli lansert allerede i høst.

annonse

Foleys kilder regnes for å være relativt pålitelige i IT-miljøet og har tidligere blant annet sørget for å gi henne ganske presise opplysninger når det gjelder det Windows 7-aktige grensesnittet til den nyeste Windows-versjonen.

Ingen store endringer

Når det gjelder hva som blir nytt i den nye Office-versjonen snappet nettstedet The Verge opp noen opplysninger i september, da også fra et knippe anonyme kilder. Ifølge disse skal den neste pakken blant annet få et nytt, sort fargetema, som visstnok skal ha vært svært etterspurt blant brukere.

Dette temaet er imidlertid valgfritt, og du kan fremdeles velge mellom hvitt, grått, og lysegrått tema. Nye Office også integrere hjelpfunksjonen «Tell Me», som allerede finnes i den nettbaserte versjonen av Office. Denne gjør det enkelt å få hjelp til dokumentene ved å skrive inn spørsmål.

Utover dette skal selve grensesnittet til de nye Office-programmene visstnok forbli mer eller mindre uendret. For flere opplysninger og en endelig lanseringsdato må vi nok vente til offisielle kunngjøringer fra Microsoft.

Microsoft lanserte nettopp sitt nye operativsystem Windows 10: Dette er testerne misfornøyde med så langt »

Les også
Nå kommer Office 2016
Les også
Google Docs mot Apple iWork og Microsoft Office
Les også
Office 2013 låses til én PC
annonse

Les også