Tek.no

Nyhet

ARM tar nytt grep for å koble alt på Internett

Retter oppmerksomheten mot Bluetooth-teknologien.

Sakonboon Sansri/Shutterstock.com
17 Apr 2015 12:10

Kappløpet om å gjøre flest mulig duppeditter «smarte» ved å koble dem på Internett har for lengst startet. Intel har allerede kastet seg på (Ekstra), og blant de andre ivrige aktørene på denne fronten finner vi den britiske prosessordesigneren ARM, som nå har nye planer for å få fart på sakene.

I en fersk pressemelding kunngjør nemlig ARM at de har gått til innkjøp av et par mindre selskaper som skal hjelpe ARM til å legge grunnlaget for utviklingen av «tingenes Internet»-produkter, blant annet ved å forbedre den trådløse Bluetooth-teknologien.

Lettdrevne radioer

De to selskapene heter Wicentric og Sunrise Micro Devices, og er nok ikke direkte kjente navn. Førstnevnte spesialiserer seg på Bluetooth-relaterte programvareløsninger for strømgjerrige, trådløse produkter.

ARM er en av mange som har kastet seg på «tingenes Internett-fenomenet, som tar sikte på å koble «alt» på nettet. Foto: Macrovector/Shutterstock.com

Sunrise Micro Devices lager på sin side radioer som kan drives av under én volt, og som ifølge ARM dermed kan drives i svært lang tid med batterier eller andre autonome energikilder.

ARM skriver i pressemeldingen at de skal integrere teknologien til de nye selskapene i sin eksisterende prosessorteknologi og intellektuelle eiendom som retter seg spesifikt mot trådløse produkter med lavt strømbehov, slik som «tingenes Internett»-enheter. Selskapet sier ingenting om akkurat hva slags produkter de eventuelt planlegger.

Har lansert egen plattform

Oppkjøpet av de to selskapene er kun det seneste skrittet i en tung satsing på «tingenes Internett» fra ARM sin side. I oktober i fjor kunne vi melde at selskapet hadde lansert en helt ny plattform som skal fungere som en slags pakkeløsning med alle de nødvendige redskapene for utvikling av Internett-tilkoblede «smart-dingser».

Denne plattformen kommer blant annet med et gratis operativsystem kalt «mbed OS», som er skreddersydd for ARMs prosessorarkitektur Cortex-M, som er lisensiert til et stort antall produsenter av smarte dingser. I tillegg kommer den med en programvareløsning som gjør det enkelt å integrere smartdingser i nettsky-systemer.

Her er noe annet som kan få fart på «tingenes Internett»: Dette er verdens minste, komplette datamaskin »

(Via PC World)

Les også
Google vil erobre alle slags smarte dingser
Les også
Russerne har lansert ny MIPS-basert prosessor
Les også
AMDs nye Zen-arkitektur skal være 40 prosent raskere
Les også
Telenor har nådd «tingenes Internett»-milepæl
Les også
Her er verdens minste datamaskin
Les også
BBC skal gi bort en million små datamaskiner
Les også
I Falun er selv smeltende snø koblet til tingenes internett
Les også
Nå vil ARM koble alt på Internett
annonse

Les også