Til hovedinnhold

Microsoft vil gjøre det (litt) vanskeligere å bytte nettleser

Lekket Windows-versjon med ekstra masevindu.

Skjermbilder/Microsoft

Da Windows 10 først ble lansert, fikk Microsoft hard kritikk fra Firefox-sjefen Chris Beard. Han reagerte på at den nye nettleseren Edge var satt som standardnettleser, og mente at det nye operativsystemet gjorde det for vanskelig å bytte nettleser.

Tidligere har det bare vært å starter nettleseren du vil bruke, og så bekrefte at du vil sette den som standardnettleser. Nå må du endre innstillingene for å endre fra operativsystemets innebygde nettleser, Edge, til den nettleseren du ønsker å bruke.

Ny maseskjerm

Firefox-selskapet Mozilla forklarer hvordan du endrer standardnettleser nå.

Snart kan det bli enda et ledd i prosessen. Ifølge The Verge vil Microsoft nemlig legge til et lite masevindu når du endrer nettleser fra Edge.

Der trekker de frem noen av Edges funksjoner – slik som at du kan tegne og skrive på nettsider – og foreslår at du tester nettleseren deres før du bytter.

Knappen «Don't switch and try it now» er dessuten betydelig mer iøynefallende enn knappen «Switch anyway».

Du får også slike maseskjermer hvis du prøver å bytte fra andre standardapper.

Den nye funksjonaliteten er funnet i en lekket betaversjon av Windows, «build 10568», som er forventet å sendes ut til Windows Insider-brukere i løpet av de neste ukene.

Det betyr selvsagt at det er en stund til funksjonaliteten når vanlige brukere, og Microsoft kan ombestemme seg før det skjer.

Det er kanskje i alle tilfeller en god idé å teste Edge før man velger den bort. Men i vår ferskeste nettlsertest er det uansett ikke Edge som vinner [artikkelen krever Ekstra-medlemskap] »

annonse