Til hovedinnhold

iPhone-trikset som virkelig sparer batteriet

Kan gi enorme besparelser.

Magnus Blaker, Side3.no

I den nye versjonen av iOS som kommer til iPhone senere i år, lover Apple en ny strømsparemodus som virkelig skal kunne gi deg bedre batterilevetid.

Les også: Ny oppdatering til iPhone gir lengere batterilevetid

Men om du ønsker å få mer batteritid ut av telefonen din allerede i dag, har iPhone allerede en lite kjent funksjon som i beste fall kan gi deg mange timer mer ut av batteriet.

Ikke la mobilen gjøre noe unødvendig

For utover å justere lysstyrken på skjermen, er det å sørge for at telefonen din ikke gjør noe unødvendig i bakgrunnen det mest effektive du kan gjøre.

iPhone har en egen funksjon der du kan bestemme hvilke apper som får lov til å oppdatere seg i bakgrunnen, noe som betyr at appene har "carte blanche" til å bruke både prosessorene og snakke med mobilnettet.

Tanken er at for eksempel Facebook skal oppdatere innholdet fra vennene dine i tilfelle du skulle ønske å sjekke Facebook, slik at det kommer opp raskere. Men hvorfor skal Facebook bruke strøm på å oppdatere ting i bakgrunnen som du mest sannsynlig ikke kommer til å bruke likevel?

Med én app som Facebook kan det være ille nok, men om du har mange dårlig lagde apper, kan du har dusinvis av apper som ligger og oppdaterer seg - uten at det faktisk er behov.

Slik gjør du det

Gå derfor inn i Innstilliger -> Generelt -> Bakgrunnsoppdatering og skru av oppdatering i bakgrunnen for alle apper som du ikke har et spesielt behov for å være på nett hele tiden.

Apper som Snapchat og Messenger kan stå på, mens spill, epost, Facebook og lignende bare spiser opp batteriet ditt.

Les mer fra Side3:

annonse