Til hovedinnhold

Toshiba lanserer gigantisk nettbrett

TT301 slår det meste på markedet når det gjelder størrelse.

Toshiba

I nettbrett-verdenen er det ikke nødvendigvis om å gjøre å være størst. De fleste modellene på markedet liggger på en skjermstørrelse på rett rundt 10 tommer, og går man opp til 12 tommer, som med for eksempel Surface Pro 3, regnes dette som det øvre størrelsessegmentet.

Nå har japanske Toshiba lansert et nytt Android-nettbrett som tilhører en helt annen divisjon når det dimensjonering. Det melder blant andre Digital Trends og PhoneArena.

24 tommers skjerm

Den nye modellen heter TT301 og får en skjerm på solide 24 tommer. Dermed er det altså dobbelt så stort som de «vanlige», store nettbrettene, men samtidig også vesentlig mindre «bærbart».

Toshiba TT301.Foto: Toshiba

TT301 retter seg da heller ikke primært mot den gjengse forbruker, men er snarere ment å gjøre nytte for seg i bedriftssammenheng. Idéen er å for eksempel sette kollegaer i stand til å samarbeide om diverse prosjekter på en og samme skjerm, noe som selvsagt krever en viss flate å boltre seg på.

Skjermen, som selvsagt er berøringssensitiv, har vanlig HD-oppløsning på 1920 x 1080 piksler. Til tross for størrelsen ser det ut til at nettbrettet ikke akkurat er en rakett maskinvaremessig. Prosessoren er ikke spesifisert, men skal være en tokjernes prosessor med en klokkefrekvens på kun 1 GHz.

Støtter HDMI og Miracast

Eller skal den by på 1,5 GB minne og 16 GB lagringsplass under panseret. Nettbrettet har imidlertid støtte for HDMI og den trådløse Miracast-standarden, som gjør at man kan bruke nettbrettet som en ekstra skjerm til PC-en eller som en TV som du kan spille av medieinnhold på fra andre enheter.

Den har i så måte en fot som gjør at du kan sette nettbrettet i oppreist posisjon på et bord, eller eventuelt henge den på veggen. Ellers kommer TT301 med Wi-Fi og Bluetooth, og vekten ligger på 3,9 kilogram. Det blir altså ingen lettvekter.

Pris er ukjent, og i første rekke skal modellen kun lanseres i Japan. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

Toshiba lanserte også nylig en ny hybrid-PC: Portégé Z20t har avtagbart nettbrett med en batteritid på hele 16 timer »

annonse