Tek.no

Nyhet

Samsung har lansert en massiv PC-skjerm

Samsung slipper ultrabred, kurvet modell for filmelskere.

Samsung
24 Des 2014 12:00

Kurvede TV-er begynner vi å bli ganske vant til, men innen PC-skjermer er utvalget ennå ganske begrenset. Den sørkoreanske giganten LG slapp det de kalte verdens første kurvede skjerm så sent som i august i år, som i tillegg til det buede panelet også bød på et ultrabredt format.

Nå melder erkekonkurrenten Samsung i en pressemelding at de har en tilsvarende modell på gang. Skjermen heter SC790C og byr på 34 kurvede tommer.

Samsung SE790C.Foto: Samsung

Buet og bred

Samsungs nye modell er temmelig lik LGs overnevnte variant, med en størrelse på 34-tommer og såkalt «ultrabredt» format, det vil si et størrelsesforhold på 21:9. Dermed skal skjermen altså være velegnet for dem som ønsker å fordype seg i underholdning, men har også nytteverdi ved at det store horisontale rommet gir bra med plass til sidestilte dokumenter og lignende.

Skjermen har ellers en oppløsning på 3440 x 1440 piksler og en krumningsradius på 3 meter. Som andre tilhengere av buede paneler har uttalt tidligere skriver Samsung i pressemeldingen at den buede fasongen fører til mindre belastninger for øyene og langt større komfort enn flate skjermer.

Dette kommer av at hele skjermen har den samme avstanden til øyene, ved at skjermen følger den naturlige krumningen til øyene. Samsung bedyrer også at den buede formen gir en slags «3D-effekt» som gjør at skjermen virker større, en effekt som øker jo nærmere skjermen man sitter, noe vi selv også har erfart når vi har testet slike skjermer.

«Intelligent» bildeforbedring

Av andre tekniske spesifikasjoner har SC790C et kontrastforhold på 3000:1, lysstyrke på 300 cd/m2 og 178 graders innsynsvinkel. Skjermen kommer videre med Picture-by-Picture (PbP)- og Picture-in-Picture (PiP)-funksjoner, og den byr på fire USB 3.0-porter.

Den har også ulike bildeforbedringsfunksjoner, for eksempel en egen spillmodus som korrigerer både skarpheten, fargene og kontrasten i bildene etter hva som vises på skjermen. Pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent, men det er ikke usannsynlig at Samsung avslører mer info på CES-messen i januar. Sett opp et prisvarsel i Prisguide, så sender vi deg en mail når skjermen er tilgjengelig i Norge.

Dell har også introdusert nye skjermer nylig: De får 4K-oppløsning og overkommelige priser »

Les også
Dell U3415W: Skjermen for deg som trenger god plass på skrivebordet
Les også
HP lanserer skjerm med 5K-oppløsning
Les også
Årets første store dingsemesse starter snart
Les også
Dell sniklanserer to nye UHD-skjermer
annonse

Les også