Til hovedinnhold

I fremtiden vil Tesla-bilene kunne lade seg selv

Utvikler robot-ladekabel.

Grunnleggeren og toppsjef i Tesla, Elon Musk, benyttet nyttårsaften til å røpe at selskapet jobber med å utvikle en helt spesiell ladekabel til selskapets biler. På jovialt vis tok han til Twitter for å fortelle om nyheten, som skal innebære en robot-aktig ladekabel som selv kan stikke frem fra veggen og plugge seg til bilen din som en slange – helt uten at du må gjøre noe som helst.

«For realz», som han selv skrev.

Systemet skal fungere med alle eksisterende Model S-modeller som allerede er produsert, men akkurat hvordan det hele ser ut eller vil fungere er foreløpig ikke kjent. Det kan imidlertid hende den vil se ut som noe i retning denne robotslangen fra OCRobotics.

Selvkjørende bil som lader selv

Selve konseptet var noe Musk, tilsynelatende tilfeldig og plutselig, kom på da han stod på scenen for å annonsere selskapets nyeste bil, Model S P85D. Under pressekonferansen sa han følgende som en bisetning:

– Noe jeg har lyst til å gjøre, og mange av ingeniørene våre hører om dette for første gang nå, er å la ladekontakten plugge seg selv inn som en slange, som i Metal Gear Solid eller noe. Jeg tror vi vil gjøre noe som det, sa Musk den gangen, med et lurt smil.

Nå virker det som det blir alvor av nok et kreativt krumspring fra mannen. En slik automatisk ladekabel vil nemlig passe ypperlig sammen med de nye selvkjørende egenskapene til Model S.

Om du kjøper en D-versjon av bilen kan du nemlig kjøre inn i oppkjørselen din og bare gå ut av bilen, mens bilen selv åpner garasjedøren og kjører inn. Når du skal ut på tur igjen kan bilen også selv kjøre ut, enten ved at du kaller den til deg eller ved at du integrerer den mot kalenderen din – slik at bilen selv vet når den må kjøre ut av garasjen.

Med en automatisk ladekabel blir det enda smidigere; da kan bilen kjøre inn i garasjen, og også sette seg selv til lading.

En stor visjonær

Musk ligger an til å bli tiårets største visjonær. Mannen har hatt en serie med tilsynelatende helsprøe ideer, og i tillegg vist at han har evnen til å skape den fremtiden han ser for seg. Etter å ha solgt sitt første selskapet, betalingsgiganten PayPal, har han utviklet noen solide elektriske biler med Tesla, gjenbrukbare romraketter med SpaceX, drømt om et helt nytt transportsystem kalt Hyperloop og mye, mye mer.

Det har med andre ord skjedd mye innovasjon under hans ledelse, men som det i går kom frem kan det være en smule krevende å jobbe under han. En anonym SpaceX-ingeniør tok nemlig til nettet for å beskrive hvordan han opplever selskapet fra innsiden; som et fantastisk selskap med en veldig krevende kultur der tidsfristene er ekstremt korte, og hvor et halvt års arbeid raskt kan bli skrinlagt fordi det ikke er «badass» nok.

Likefullt har det gitt utrolige resultater:
Da vi testet elbilenes konge ble vi veldig imponert »

Den automatiske ladekabelen nevnes ved 9:15 i denne filmen:

annonse