Menn som trakasserer kvinnelige spillere er stort sett dårlige spillere

Situasjonen er en annen når de spiller mot andre menn, viser studie.

Det er et kjent problem at kvinnelige spillere ofte føler seg presset ut i visse spillmiljøer, og blir jevnlig trakassert av andre, mannlige spillere. Nå kan Engadget melde om en ny studie, som viser at dette er alt annet enn tilfeldig.

Studien ble foretatt ved Miami University, og viser i bunn og grunn at mennene som lirer av seg nedlatende kommentarer i spill stort sett er ganske dårlige spillere selv.

Studien viser imidlertid at de samme spillerne er høflige, og til og med lovprisende, når de snakker med andre menn om er bedre spillere enn dem selv. Menn som er gode i et spill trakasserer ikke kvinnelige spiller på omtrent samme nivå i særlig grad, står det i rapporten.

Urgamle instinkter som rår

Menn som trakkaserer kvinner i spill, er generelt dprlige spillere. Foto: Shutterstock

I studien brukte de skytespillet Halo 3 som testarena, og hadde på forhånd spilt inn én mannlig og én kvinnelig stemme som snakket. Da de først testet med den mannlige stemmen, var alle spillerne høflige. Ettersom testspilleren, Jeff Kuznekoff, steg på poenglistene, ble mennene som var dårligere enn ham å rose ham og skryte av hvor flink han var.

Da de byttet om til en kvinnelig stemme i et nytt forsøk, var resultatet dramatisk annerledes. Mennene ble nedlatende og spydige, noe som bare ble verre ettersom den «kvinnelige spilleren» steg i gradene.

Ifølge forskerne bak studien henger dette sammen med to ting. For det første, så er det et sosialt stigma for en mann rundt det å «tape mot en jente». For det andre så ligger det et instinkt dypt plantet i mennesker om at vi må ta oss best mulig ut i håp om å finne en partner. Det er sannsynligvis også grunnen til at mennene forsøker å trekke ned de kvinnelige spillerne, konkluderer forskerne med.

Spillverdener fungerer omtrent som den virkelige verden:
Kvinnelige spillfigurer får mer hjelp om de er pene »

(Kilde: Engadget)

annonse