Tek.no

Nyhet

Samsung jobber med briller som skal bli enda mer avanserte enn HoloLens

Ønsker samarbeid med Magic Leap om ny utvidet virkelighet-teknologi.

Microsoft
19 Des 2016 14:35

Sammen med VR-teknologien har teknologiselskapene også for alvor begynt å fatte interesse for «utvidet virkelighet», en teknologi som foreløpig er best representert via Microsofts HoloLens-briller. Nå viser det seg at giganten Samsung også har store planer på feltet.

Som Wearablezone melder redegjorde Samsung for sin satsing innen utvidet virkelighet på konferansen Virtual Reality Summit i California nylig, hvor det kom frem at selskapet har ambisjoner om å innta en lederrolle innen teknologien.

Skal bli svært realistisk

Visesjefen i Samsung Electronics, Sung-Hoon Hong, kunne fortelle at selskapet jobber med et hodesett som bygger på Microsofts HoloLens-briller og de ennå noe mystiske, Google-finansierte Magic Leap-brillene.

Samsung ønsker visstnok et samarbeid med Magic Leap. Bildet er hentet fra en tidligere demonstrasjon av teknologien.
Magic Leap/YouTube

Ifølge Sung-Hoon skal hodesettet benytte en egenutviklet «lysfelt-teknologi», uten at det er helt klart hva dette innebærer, i kombinasjon med hologrammer. Visesjefen bedyrer at Samsungs hologram-teknologi er svært realistisk, i en slik grad at objekter ser ut til å kunne berøres fysisk.

Samarbeid med Magic Leap

Løsningen som Samsung sikter etter skal befinne seg i samme kategori som HoloLens og Googles Tango-teknologi, men altså bli en forbedret utgave. I så måte nevnte Sung-Hoon interessant nok at Samsung åpner for samarbeid med Magic Leap.

Magic Leap vet vi ikke så mye om ennå. Google spyttet 3,5 milliarder kroner inn i selskapet i 2014, og siden den gang har vi sett ganske imponerende demonstrasjoner av teknologien. Det har også dukket opp et patent som indikerer hvordan Magic Leap-brillene vil se ut.

Akkurat hva som blir resultatet av Samsung satsing er ennå uvisst, og tiden vil vise. Under kan du se en demonstrasjon av Magic Leap-teknologien, som gir en idé om hva denne dreier seg om.

VR går nå mot trådløst: Nå har det dukket opp et nytt produkt som fjerner kablene på HTC Vive og Oculus Rift »

(Via The Verge)

Les også
Microsoft har laget «solbriller» som kan vise ekte hologrammer
Les også
Disse VR-brillene kan bli et billigere alternativ til Microsofts HoloLens
Les også
Samsungs nye «VR-briller» gjør PC- og mobilskjermen overflødig
Les også
Apple er i ferd med å teste sine egne «utvidet virkelighet»-briller
Les også
Microsoft slipper HoloLens-brillene i Europa
Les også
Så kraftige er Microsofts HoloLens-briller
Les også
Slik ser den mystiske HoloLens-konkurrenten ut
Les også
Her ser du den mystiske HoloLens-konkurrenten i aksjon
annonse

Les også