Til hovedinnhold

HTC Vive er mer populært blant utviklere enn Oculus Rift

Hvem er egentlig kongen på haugen?

Vegar Jansen, Tek.no

Oculus Rift er nok det VR-produktet som totalt sett har fått mest oppmerksomhet, men den andre hovedaktøren på markedet, HTC Vive, har vist seg å bli en farlig konkurrent. Nå viser det seg at utviklere faktisk foretrekker HTCs produkt.

Som nettstedet Gamasutra melder har det for første gang blitt gjennomført en omfattende undersøkelse blant VR-utviklere som har resultert i et knippe interessant opplysninger.

Les våre tester:

HTC Vive mest populær

Undersøkelsen er utført av arrangørene bak Virtual Reality Developers Conference (VRDC), som skal avholdes senere i år, og baserer seg på data fra 500 VR-utviklere.

Oculus Rift.
Eirik Helland Urke, Tek.no

VRDC kom blant annet frem til at 48,6 prosent av de spurte jobbet med programvare for HTC Vive for øyeblikket, mens 43,2 prosent arbeidet med Oculus Rift. På spørsmål om hvilken plattform utviklerne planlegger å lansere sin neste tittel til svarte 34,6 prosent HTC Vive, mens bare 23,4 prosent oppga Oculus Rift.

De mobile VR-plattformene er generelt mindre populære. 14 prosent svarte at de skal lansere sin neste tittel til Google Cardboard, og 10,3 prosent svarte Samsung Gear VR. Bak disse igjen ligger Microsoft HoloLens og PlayStation VR.

Stor VR-optimisme

Undersøkelsen inneholder ingen informasjon om hvorfor Vive ser ut til å være det mest populære VR-produktet for øyeblikket. Vive har imidlertid en konkurransefordel i kraft av sine medfølgende håndkontroller og muligheten til å spore brukernes bevegelser rundt i rommet, som kan ha en del å si.

Ellers kan det være verdt å merke seg at et overveldende flertall av utviklerne som deltok i undersøkelsen var optimistiske på vegne av VR-teknologien. Hele 95,5 prosent mente at VR representerer bærekraftige markeder i et langsiktig perspektiv.

Hele undersøkelsen kan du lese her.

VR-teknologien forbedres hele tiden: Leap Motion har laget en ny løsning som lar deg bruke hendene dine i VR på en realistisk måte »

(Via Engadget)

annonse