Tek.no

Nyhet

Det har endelig kommet et 4K-actionkamera som takler 60 bilder per sekund

Kinesisk selskap lanserer heftig modell.

Yi Technology
Eigil Knudsen
30 Des 2016 15:00

Actionkameraene blir stadig bedre, og mange modeller støtter nå 4K-oppløsningen. Selv de beste actionkameraene på markedet takler dog ytterst sjeldent mer enn maksimalt 30 bilder per sekund med 4K, men dette skal kineserne nå rette på.

Som blant andre Digital Trends melder har nemlig det kinesiske selskapet Yi Technology laget et actionkamera som skal være i stand til å filme i 4K-oppløsning med hele 60 bilder per sekund.

Dermed blir kameraet verdens første i sitt slag. Det foreligger dessverre ikke så mange flere opplysninger om kameraet ennå, men kameraet skal vises frem på den kommende CES-messen, og da vil nok tekniske detaljer og pris foreligge.

Det nye kameraet blir en oppgradert utgave av dette kameraet, Yi 4K.
Yi Technology

Skal også lansere rask kameradrone

Kameraet blir en oppgradert versjon av selskapets eksisterende Yi 4K, en modell som allerede byr på høyst brukbare spesifikasjoner som på de fleste punkter er bedre enn for eksempel GoPro Hero4.

Yi Technology selger sine produkter blant annet gjennom nettbutikken Ali Express, som også sender til Norge. Dermed skulle altså det være fullt mulig for nordmenn å kose seg med 4K-video i 60 bilder per sekund når den tid kommer.

I tillegg til det nye kameraet skal selskapet for øvrig vise frem en ny kameradrone som også byr på en og annen interessant egenskap. Dronen har blant annet et avansert sensor- og radarsystem med laserskannere, er laget av karbonfiber og skal ha en hastighet på heftige 120 kilometer i timen. Samtidig skal flytiden ligge på solide 40 minutter.

Pris og lanseringsdato for den nye dronen er heller ikke kjent.

Actionkameraer trenger godt tilbehør: Denne gir deg fjellstø GoPro-video under tøffe forhold »

Les også
GoPro Hero5 Session: Det er kanskje ikke GoPros beste kamera, men vi tror likevel det er GoPros beste kamera
Les også
GoPro Hero5 Black: Mye bedre enn forgjengeren
Les også
Så fort du slipper taket, svever dronen i luften automatisk
annonse

Les også