Tek.no

Nyhet

Styr kameraet med iPhone

Styr kameraet ditt med iPhone.
29 Mar 2011 04:00

Har du noen gang vurdert å kjøpe deg en avansert fjernutløser til kameraet ditt, men synes at slike fort blir litt dyre? Da er kanskje DSLR.bot fra Studio Canvas noe for deg. Denne applikasjonen forvandler en iPhone, iPod Touch eller iPad til en avansert fjernkontroll til ditt kamera.

Les også: Fjernstyrte kamera med iPad

Applikasjonen gjør at man kan bruke en av Apples håndholdte enheter som fjernkontroll, så fremt kameraet ditt har en IR-mottaker for fjernstyring. Man man også ha en IR-sender tilkoblet fjernkontrollen, noe Apples produkter i utgangspunktet mangler.

Les også: Oppgrader iPhone med 300mm-objektiv

Man kan enten bestille en IR-sender som plugges inn i hodetelefonkontakten fra DSLR.bots hjemmeside, eller man kan rett og slett bygge sin egen sender. Videoen under er en instruksjonsvideo om hvordan man gjør dette:

Selve applikasjonen tilbyr funksjoner som vanlig fotografering, lange eksponeringer, time lapse (seriefotografering), HDR-fotografering og filmfunksjon (Movie Mode). På plass er også muligheten for Geo-tagging, om du vil lagre GPS-data om hvor bildene dine er tatt.

Les også: Kameratilkobling til iPad

Slik ser applikasjonens brukergrensesnitt ut.

DSLR.bot koster 29 kroner i iTunes Store, og IR-senderen koster ca 50 norske kroner pluss frakt, om du ikke vil lage den selv. Men helt problemfritt er desverre ikke.

Apples håndholdte produkter selges med en lydbegrensning innebygget i europeiske modeller, som kan påvirke effektiviteten til IR-senderen. Er du imidlertid en handyman skader det nok ikke å prøve denne applikasjonen. Om du får det til å virke har du iallefall en veldig billig fjernkontroll til kameraet ditt.

Foreløpig er det bare lagt til støtte for Canons modeller i applikasjonen, men i neste versjon vil det komme støtte for Nikon, Sony og Pentax også. Komplett liste over modeller som fungerer finner man her.

Kilder:
www.photographybay.com
www.lifehacker.com
www.theiphoneguru.net
www.dslrbot.com
http://itunes.apple.com

Les også
Dot fanger video i 360 grader for iPhone
Les også
På glattcelle for å ha tatt bilder av politiet
Les også
Kamera mindre enn et riskorn
Les også
Ukas unødvendige moroting
annonse

Les også