Til hovedinnhold

Overklokk PC-en med mobilen

Et gratis program fikser biffen.

Det finnes apps for det meste, og nå kan du også overklokke og overvåke PC-en din med mobiltelefonen din. Selskapet MSI har lansert en app for Android-telefoner med akkurat det formålet.

Programmet har fått navnet Afterburner APP, og er utviklet av programmereren Nick Connors. Programmet støtter Android-smarttelefoner og nettbrett med Android 1.6 eller nyere. Det kan brukes til å overvåke temperatur, spenninger, viftehastigheter, og justere klokkefrekvenser, spenninger og viftehastigheter.

Programvaren fungerer via trådløst nettverk. Den vil også utenfor det lokale nettverket ditt, så du kan styre skjermkortet fra hvor du vil i verden.

Slik er PC-en din
Disse programmene forteller deg hva som er på innsiden

Systemkrav

MSI Afterburner APP krever Android 1.6 eller nyere, Windows XP eller nyere Windows-versjon, et dedikert skjermkort, tilgang til et trådløst nettverk og MSIs eget overklokkingsprogram «Afterburner» 2.1.0 eller nyere installert på PC-en du skal jobbe mot.

Slike gjør du det

Slik kan du sette opp programmet:

  1. Last ned og installer MSI Afterburner 2.1.0 på PC-en.
  2. Last ned MSI Afterburner APP 1.0.0 RC3 på PC-en
  3. Kjør programmet MSI Afterburner
  4. Kjøør filen «MSIAfterburnerRemoteServer.exe» som ligger i mappen til App 1.0.0 RC3 for å åpne «RemoteServer». Det er denne som lar telefonen snakke med maskinen din
  5. Sjekk at prosessen «remoteServer» kjører i bakgrunnen(ikon i høyre hjørne)
  6. Kjør appen Afterburner APP på din Android- mobil eller nettbrett
  7. Skriv inn IP-adressen og sikkerhetskoden til PC-en din i innstillingene for Afterburner APP. Informasjon om dette får du ved å høyreklikke på «RemoteServer» helt til høyre på oppgavelinjen på PC-en din
  8. Nå skal funksjonen være klar til bruk!

På grunn av restriksjoner på vårt bedriftsnettverk fikk vi ikke testet appen i sin helhet. Du kan imidlertid se en detaljert instruksjonsvideo på denne siden.

Du finner detaljene om oppsettet på android.com.

En versjon for iOS skal komme mot slutten av året.

(Kilde: Android Market)

annonse