Tek.no

Nyhet

Samyangs 35mm nå også for Sony A og Pentax K

Samyang 35mm F1.4 er uten autofokusmotor.
9 Juni 2011 15:29

I fjor høst lanserte Samyang en lyssterk 35mm med største blender F1.4, som skulle komme med ulike fatninger til de ledende kameraprodusentene på markedet. Modeller med fatning til Canon EF og Nikon er allerede sluppet, og nå oppgir optikkprodusenten at også objektiver med fatning til Pentax og Sony Alpha er klare.

Les også: Se lyset med Samyang

Objektivet har som nevnt en brennvidde på 35mm, som gir en moderat vidvinkel på fullformat. På et crop-kamera med APS-C sensor gir dette et utsnitt tilsvarende normalobjektiv. Som de andre objektivene fra Samyang mangler også denne modellen autofokus, så det er noe å tenke på om man vurderer dette objektivet.

Les også: Samyang med NX-fatning

Objektivet har imidlertid elektronisk kontakt med kameraet, så i EXIF-dataen vil brennvidde og blenderinnstilling vises. AE-modellen for Nikon skiller seg litt fra de andre fatningene, fordi denne har integrert mikroprosessor som blant annet gir bedre eksponeringskontroll og mulighet for i-TTL blitsstyring.

Les også: Samyang med spennende prototype

Objektivene med fatning for Sony og Pentax vil være i butikkene i løpet av juni, og har en utsalgspris på 4990 norske kroner inklusive moms, melder den norske importøren Focus Nordic Norge as.

Kilde: Pressemelding

Les også
Firmware-oppdateringer fra Sony
Les også
Samyang med filmobjektiv for Sony-kamera
Les også
Samyang spesialtilpasser
Les også
Se lyset med Samyang
Les også
Samyang med NX-fatning
annonse

Les også