Google Nexus-lansering har fått dato

Flaggskipet fra Samsung vises fram allerede neste uke.

I en pressemelding bekrefter både Samsung og Google at Google Nexus Prime, den første Ice Cream Sandwich-mobilen, vil vises fram allerede neste uke.

Bekreftet dato

Etter at den opprinnelige datoen for avsløringen den 11. oktober ble utsatt, var det mange som lurte på hvor lenge vi måtte vente. Nå er det blitt bekreftet at Google vil vise sin nyeste versjon av Android den 19. oktober, og vil med all sansynlighet vise det fram på den kommende Nexus Prime-mobilen fra Samsung. Ifølge pressemeldingen vil avsløringen skje klokken 04:00 norsk tid, natt til onsdag neste uke.

Vi skrev allerede forrige uke at Nexus Prime ville bli utsatt, antageligvis på grunn av Apples Steve Jobs´bortgang. Nå er imidlertid datoen satt igjen, og vi kan puste lettet ut.

Under kan du se en video av det som angivelig skal være Samsung Nexus Prime med Ice Cream Sandwich installert:

Endelig Ice Cream Sandwich

Denne lanseringen er langt større en kun en vanlig mobillansering, da dette i tillegg vil være første gang Android Ice Cream Sandwich vil gjøre sin debut. Dette er operativsystem-oppdateringen som skal knytte alle trådene til Google sammen. I dag har Google laget ulike versjoner av operativsystemet sitt for hver enkel plattform de har prøvd seg på, noe som har ført til et hav av ulike versjoner å bryne seg på.

Med Ice Cream Sandwich skal ikke dette være nødvendig lenger, da man kun trenger å laste ned ett operativsystem, som skal funke på alle framtidige Androidvennlige enheter. Stikkordet her er altså framtidige, da operativsystemet vil ha visse maskinvarekrav, og mange eldre Android-modeller vil ikke kunne kjøre OS-et.

Derfor er det bare å sette av 19. oktober i kalenderen, og håpe Google og Samsungs nye skapninger lever opp til forventningene.

(Kilde: Engadget)

Les også
Her viser han frem Galaxy Nexus
Les også
Samsung Galaxy S II setter nye rekorder
annonse