Tek.no

Nyhet

"Verdens beste film" annonsert på Blu-ray

17 Mai 2011 05:30

Det som ofte har blitt utropt til "verdens beste film" – Citizen Kane av Orson Welles fra 1941 – har dukket opp til forhåndsbestilling på Amazon.com.

Citizen Kane: 70th Anniversary Ultimate Collector's Edition er det fulle navnet på utgivelsen, som ennå ikke har fått lanseringsdato. Warner Bros. har heller ikke kommet med noen offisiell annonsering, men Amazons mulighet til å forhåndsbestille og bildet av utgivelsen gir nok informasjon inntil videre.

Ekstra film med på kjøpet

Blant snadderet ved siden av Citizen Kane i HD, får man med en samlerbok, kopier av dokumenter, stillbilder og fire disker med bonusmateriale – som blant annet inneholder den to timer lange dokumentaren The Battle over Citizen Kane og HBOs dokudrama RKO 281.

Den massive utgivelsen får også følge av annen film av Orson Welles, The Magnificent Ambersons, på DVD. Dette er visstnok bare en studioredigert versjon av filmen, men er likevel en positiv nyhet.

70-årsjubileumsutgaven av Citizen Kane på Blu-ray står oppført med en pris på 49,99 dollar, eller 278 kroner på Amazon.com. Med moms og frakt i tillegg blir totalsummen på 380 kroner. Warner Bros. gir ut de fleste av sine utgivelser på Blu-ray sonefritt.

(Kilder: Blu-ray, Engadget)

Les også
Blu-ray overtar for DVD
Les også
Flere Spielberg-filmer på Blu-ray
Les også
Videomarkedet øker i Europa
Les også
Prison Break slik det burde vært
Les også
Star Wars på Blu-ray nærmer seg
Les også
Løvenes konge kan forhåndsbestilles
Les også
Nå kan du forhåndsbestille Extended Edition av Ringenes herre
annonse

Les også