Verdensrekorden er satt

Mozilla lanserte sin ferdige versjon av Firefox 3 i går kveld klokka 19:00 norsk tid. De har skrytt av at de vil sette ny rekord i antall nedlastninger i løpet av den første dagen et produkt er lansert. Allerede i løpet av de første timene var rekorden klar.
Ny kategori
Nå skulle det overrasket stort om ikke Firefox 3 hadde klart å komme i den berømte rekordboken. Det er nemlig ingen andre som noen gang har ført opp rekord i samme kategori. I prinsippet ville det da holdt om det kun var en person som lastet ned den nye nettleseren. Akkurat det ville neppe Mozilla ha ropt hurra for. Det trenger de heller ikke. Så langt har nemlig Firefox 3 vært svært populært blant verdens nettbrukere.
Over fire millioner mennesker har meldt i fra at de vil laste ned nettleseren, og ifølge Mozilla selv har de etter få timer har slått ny personlig rekord. Firefox 2 ble lastet ned over 1.6 millioner ganger første dagen, dette antallet har Firefox 3 for lengst gått forbi, ifølge Betanews.


Mozilla begynner å ta en stor del av verdensmarkedet for nettlesere.
Økning på 265 prosent
Analyse av nettrafikk viser også en enorm oppblomstring av bruken av Firefox 3. Bruken av denne nettleseren steg med hele 265 prosent i natt. Dette tallet er kanskje ikke overraskende med tanke på at nettleseren ble lansert i går, men med tanke på at dette betyr at hver 40. nettleser i verden allerede er Firtefox 3, så er det ikke rent lite imponerende. Om du selv vil hjelpe Mozilla å få enda bedre tall i sin rekord, så må du laste ned Firefox 3 innen klokken 19:00 i kveld.
Mens Mozilla feirer rekorden på forskudd, så feires det også her i landet. Opera kan nemlig skryte av hele 4.5 millioner nedlastninger i løpet av de fem første dagene. Dette er kanskje ingen verdensrekord, men for Opera er det mer enn nok for å sette ny personlig rekord.

Les også
20 millioner Firefox lastet ned
Les også
De ti beste Firefox-utvidelsene
Les også
Vil kapre verdens dingser
Les også
Mozilla Firefox 3
Les også
Nå er Firefox 3 klar
Les også
Ny versjon av Opera
Les også
Mozilla går for rekord
Mer om
annonse