Nyhet

Her setter fotografen iPhone 6-kameraene på en skikkelig prøve

La ut på ekspedisjon for å sammenligne iPhone 5S, iPhone 6 og iPhone 6 Plus.

Med sedvanlig stor ståhei har Apple omsider lansert sin nye smarttelefon i form av de to modellene iPhone 6 og iPhone 6 Plus, hvorav sistnevnte blant annet byr på større skjerm.

Mobiltelefonene skilter med flere teknologiske oppgraderinger fra forrige generasjon, og for fotografer er det nok de nye kameraene mobilene kommer med som er av størst interesse. Apple har blant annet utstyrt iPhone 6 med ekstra rask fokusering, ny stabilisatorteknologi, bedre optikk og mye annet.

Fotografen plasserte iPhone 5S og iPhone 6 Plus rett ved siden av hverandre på et stativ.Foto: Austin Mann/YouTube

Grundig testet på Island-tur

Akkurat hva slags betydning oppgraderingene har i praksis er imidlertid ikke like opplagt. For å komme til bunns i dette la en profesjonell fotograf ved navn Austin Mann ut på en fem dagers fotoekspedisjon til naturskjønne Island, i samarbeid med nettstedet The Verge.

Under ekspedisjonen tok Mann en rekke flotte naturbilder med både iPhone 5S, iPhone 6 og iPhone 6 Plus side om side for å sammenligne bildekvaliteten mellom de tre mobilkameraene.

Mange scenarier

Bildene ble tatt både under tøffe værforhold, fra inni fossefall med vanntett deksel, og i en rekke andre omgivelser. Fotografen testet ut alle mulige funksjoner for både stillbilder og video, som timelapse-funksjonen, eksponeringskontrollen, panoramamodusen og så videre.

Om du har lyst til å sjekke ut resultatene og bedømme på egen hånd kan du sjekke ut bloggen til Austin Mann, hvor han har publisert en rekke av bildene, inkludert side-om-side-sammenligninger. Sjekk også ut videoen under.

Har du lyst til å ta mer spennende mobilbilder? Disse triksene er enkle å teste ut »

(Via PetaPixel)

Les også
Med denne appen kan du enkelt lage tredimensjonale bilder
Les også
Nordmann brukte et halvt år på imponerende timelapse-video
Les også
Norske Espen har tatt bakgrunnsbildet til iPhone 6
Les også
Klatret til fjells med 360-graders GoPro-rigg
Les også
Se vinnerbildene fra NatGeos fotokonkurranse
Les også
Bruk mobilen som GoPro-skjerm
annonse