Til hovedinnhold

– Apple har fått med seg Visa og Mastercard

Det virker stadig mer sannsynlig at iPhone 6 vil fungere som en lommebok.

www.martinhajek.com

Forrige uke kunne nettstedet Wired melde at iPhone 6 vil bli den første Apple-mobilen med innebygget støtte for NFC – en trådløs teknologi som vil bli brukt i forbindelse med mobilbetaling.

Les mer om det her: – iPhone 6 vil få enkel mobilbetaling

Nå melder både Financial Times og Bloomberg om samarbeidsavtaler mellom Apple og andre aktører, som alt peker i retning av at Apple faktisk vil lansere en løsning for mobilbetaling – i hvert fall hvis kildene er pålitelige.

Visa og Matercard med på laget

Bloomberg har snakket med en kilde som skal ha kjennskap til Apples planer, og som kan fortelle at Apple har planer om å gjøre iPhone til en mobil lommebok gjennom et samarbeid med store betalingsaktører, banker og butikker.

Apple skal ha inngått avtaler med både Visa, MasterCard og American Express, ifølge Bloomberg.

– Enten du liker det eller ikke, så driver Apple mange av standardene i bransjen. Det er de som får ting til å flytte på seg i disse markedene. Når de gjør noe, så følger resten av bransjen etter, sier analytiker Ben Bajarin i Creative Strategies LLC til Bloomberg, som en kommentar til de nye opplysningene.

Financial Times har snakket med flere personer som alle forteller at det er det nederlandske selskapet NXP som skal levere brikker for sikker betaling via NFC.

Apple sitter på informasjon om mer enn 800 000 kredittkort gjennom deres iTunes-løsning, og mange analytikere mener derfor Apple er i en god posisjon for å kunne få fart på markedet for mobilbetaling.

Norsk satsning

En rekke norske selskaper satser på mobilbetaling, blant annet har Telenor og DnB samarbeidet om løsningen ValYou. Denne løsningen vil imidlertid foreløpig bare fungere på Android-mobiler, ettersom Apples telefoner inntil videre ikke har hatt NFC-støtte. Mye tyder på at det kan endre seg med iPhone 6.

Apple har ikke ønsket å kommentere saken overfor verken Bloomberg eller Financial Times.

iPhone 6 lanseres den 9. september, og Tek.no vil selvfølgelig holde deg løpende oppdatert.

Den norske mobillommeboken mCash er allerede godt igang:
Nå kan du betale burgeren med mobilen »

annonse