Til hovedinnhold

Med dette oppsettet kan livet ditt bli til et spill

Microsoft viser frem prototype på utvidet virkelighet.

Microsoft

RoomAlive er en helt ny greie fra Microsoft, som enn så lenge befinner seg solid plassert på prototypestadiet. Med løsningen blir rommet du plasserer den i forvandlet fra å være et helt vanlig rom, til å bli del av en spillscene.

Det grunnleggende i RoomAlive er du har en projektor, en Kinect-sensor og en datamaskin som snakker sammen. Flere slike pakker kan kombineres for en mer altoppslukende opplevelse. Så snart du har satt opp maskinvaren som trengs, vil systemet kalibrere seg selv, analysere rommet og lage en 3D-modell som programvaren vil jobbe videre med.

Når dette er gjort er systemet klar til bruk, selv om det enn så lenge ikke finnes så mange spill- eller underholdningsløsninger som benytter RoomAlive. Microsoft selv har utviklet fire konsepter så langt. I den første kan du endre overflateteksturene i rommet, og i en YouTube-video viser Microsoft frem en stue som så ut som en lagerbygning og en stue som hadde en elv rennende gjennom seg.

Knert en muldvarp du også

Whack-a-Mole er et annet konsept, der du skal ta knekken på virtuelle muldvarper. Disse dukker opp overalt, og du eller de andre som er med i spillet må løpe rundt og slå ned de stakkars pelsdyrene. Alternativt kan de også skytes ned med lekepistoler. Et slags fremtidens svar på klassikeren Duck Hunt med andre ord.

Et annet spill er Robot Attack, der du styrer en liten krabat rundt i rommet. Han kan gå på vegger og i taket, og må skyte ned alt som kommer av snåle roboter. Dette spillet kan kjøres mens du sitter i sofaen, alt du trenger er en vanlig håndkontroller.

En annen potensielt artig variant er Traps, der det dukker opp ulike feller rundt om i rommet. Brukerne må forsøke å komme seg unna disse, og om det feiler spiller RoomAlive opp med ulike blodige effekter som projiseres på brukerne.

Blir for dyrt til masseproduksjon

Det store problemet med RoomAlive er prisen. Du må nemlig ha et helt batteri med datamaskiner, projektorer og Kinect-sensorer, og det er ikke bare billig. I tillegg må alt dette utstyret henges opp i taket og andre steder, og det er ikke nødvendigvis noe som er et alternativ for alle.

RoomAlive vil dermed befinne seg på prototypestadiet enn så lenge. Som et alternativ for brukere som vil ha en utvidet virkelighet kan kanskje Oculus Rift være et alternativ, selv om det systemet ikke byr på de samme opplevelsene når flere spiller sammen.


Vi har lekt oss med Oculus Rift DK2:
Dette er sinnsyke saker »

(Kilde: Microsoft)

annonse