Til hovedinnhold

Apple får kritikk for å bare ha hvite smilefjes

Nå lover de å kjempe for flerkulturelle Emoji-tegn.

Niklas Plikk, Teknofil.no
Niklas Plikk

Du har kanskje ikke tenkt på det før, men hudfargen til smilefjes i tekstmeldinger er sjeldent veldig variert.

Dette er noe Apple vil ha en slutt på, skal vi tro deres siste uttalelse til nettstedet MTV Act.

Mottok kjendisklager

Etter at Emojis – små tegn, smilefjes og symboler – ble introdusert som et eget tegnsett på drøssevis av mobiltelefoner, har smilefjes blitt langt mer varierte i tekstmeldinger enn tidligere. Et problem er imidlertid at stort sett alle de smilende ansiktene du kan velge er hvite.

Flere amerikanske kjendiser begynte å fjor å klage på det dårlige utvalget smileansikt. Blant annet fikk Miley Cyrus mye oppmerksomhet da hun tvitret at hun ville ha etnisk likestilling blant Emojier. Nå har Apple kommet med en offisiell uttalelse, hvor de lover bot og bedring:

— Emoji-tegnene vi bruker er basert på en Unicode-standard, noe som er viktig for at de skal vises likt på alle enheter. Det bør være større mangfold blant Emojier, og vi har jobbet tett med Unicode-fellesskapet for å oppdatere standarden, uttalte Apple til MTV Act.

Sist gang Emoji-utvalget ble oppdatert var i 2012, skriver The Verge, da det ble lagt inn egne tegn som avbildet homofile og lesbiske par. Apple har ikke sagt noe om når en ny oppdatering vil skje.

Twitter er et populært sted for smilefjes:
Denne nettsiden viser deg alle smilefjesene i sanntid »

(Kilde: MTV Act og The Verge)

annonse