Til hovedinnhold

Massiv økning i piratkopiering etter Emmy-priser

En rekke TV-serier ble plutselig svært populær blant nedlasterne.

AMC

Av TV-seriene som er populære blant nettpiratene er det nok utvilsomt HBO-produksjonen Game of Thrones som innehar førsteplassen, men også krimdramaet Breaking Bad står høyt oppe på favorittlisten til mange nedlastere, noe skaperen Vince Gilligan for øvrig mente har hjulpet serien.

Dette henger nok i stor grad sammen med de enorme mengder positiv kritikk serien har høstet, ikke minst i form av de utallige Emmy-priser som serien er blitt belønnet med hvert eneste år siden starten i 2008.

Utløste enorm pirat-interesse

Også i år mottok Breaking Bad mesteparten av de aller gjeveste Emmy-prisene, inkludert beste dramaserie, og denne gangen responderte piratene i enda høyere grad enn tidligere på det store prisdrysset.

Som TorrentFreak melder økte antall personer som delte serien via torrentnettsider med hele 412 prosent over natten etter Emmy-utdelingen den 25. august. Tallet kommer fra firmaet CEG TEK, som blant annet overvåker piratvirksomhet på Internett.

Mange serier merket økning

Det ble også registrert en betydelig økning i delingen av øvrige, Emmy-nominerte serier. Ett eksempel er Netflix-serien House of Cards, som opplevde en økning i antall delere på solide 312 prosent.

Ifølge CEG TEK er så kraftige oppsving svært uvanlig, og selve antallet serier som ble påvirket av årets Emmy-utdeling er også spesielt. Selskapet fulgte med på til sammen 50 ulike TV-serier på Internett, og av disse opplevde hele 47 en økning i piratkopieringen.

Breaking Bad kan ny nytes i 4K-oppløsning på Netflix: Det forutsetter imidlertid at du har riktig utstyr »

annonse