Bruk nettbrettet som instrumentpanel i bilen

Bluetooth-dings henter data fra bilens hjerne.

(Barcelona/Amobil.no): En liten Bluetooth-plugg er alt du trenger for å gjøre ditt nettbrett eller din Samsung-mobil til et avansert instrumentpanel for bilen. Pluggen kobles i bilens servicekontakt, og kan lese all informasjon fra bilens sensorer og minne. Informasjonen er den samme som bilverkstedet henter ut når du leverer bilen til service.

Internett

Dermed får du opp historikk for drivstofftanking, feilmeldinger og mye annen informasjon som du ellers ikke finner på bilens instrumentpanel. Informasjonen kombineres med innhold fra Internett, så du også får oppdatert værvarsel, kart eller trafikkmeldinger.

Noe av ideen er at bilprodusenten skal kunne legge til sin egen informasjon. Det betyr at du får en interaktiv bruksanvisning som ikke bare kan oppdage en feil, men også forteller deg hva du skal gjøre.

Fører logg

Programvaren inneholder både navigasjon og ferdskriver (black box), og kan gi sanntidsdata som hastighet, omdreiningstall, tilbakelagt avstand, oljetrykk og mye mer.

Pluggen på toppen kan plasseres på alle nyere biler. Den kommuniserer med nettbrettet ditt (eller telefonen) via Bluetooth.

I tillegg vil du selvsagt få opp alle de vanlige tjenestene nettbrettet bringer, så som Facebook, e-post, adresselister, kalender eller nettleser.

Programmet har også en tips-funksjon som kan lære deg å kjøre mer økonomisk under ulike forhold.

Demo

Produsenten har laget denne videoen for å beskrive systemet:

Det er uklart når pluggen vil bli å finne i norske butikker. Vi har heller ikke fått noen informasjon om hva den vil koste.

Les også
Vil ha strengere mobilforbud i bil
Mer om
annonse