Nyhet

– 3D-krigen vil avgjøres i år

Den rivende utviklingen innen 3D-teknologien er noe vi har skrevet om mange ganger her på Audiovisuelt, inkludert den steile fronten mellom LG og Samsung når det gjelder hvilken løsning som er best av den passive og den aktive.

Begge teknologiene har sine fordeler og ulemper, og det har hittil vært svært vanskelig å spå en klar vinner av formatkrigen.

Snarlig seier

Sjefen i LG Display, Kwon Young-soo, mener imidlertid at seierherren kan utropes ganske snart. Ifølge Kwon skal selskapet iverksette en omfattende salgsstrategi i løpet av tredje kvartal i år, og etter dette vil det raskt bli klart hvilken løsning som er liv laga.

– Innen utgangen av dette året vil vi se hvem vinneren er; LGs polariseringsteknologi eller Samsungs aktive lukkerbriller, sa Kwon til nettstedet What Hi-Fi nylig. Han var forsiktig med å antyde hvem han tror vil vinne.

Samsung stiller sterkt med store aktører som Panasonic og Sony i ryggen, men grunnen til at Kwon likevel mener slaget ennå ikke er avgjort er blant annet at LGs 3D-TV-er selger dobbelt så godt som Samsungs i hjemlandet sør-Korea samt at den passive løsningen har hele 44% av 3D-markedet i det raskt voksende kinesiske markedet.

Kwon mener likevel at begge løsningene vil leve side om side en stund og at det vil gå minst ett eller to år før den tapende teknologien vil være ute av markedet. Ifølge LG-sjefen vil 3D-TV-er uansett erstatte 2D-TV-er før år 2012 er omme.

(Kilde: What Hi-Fi)

Les også
3D lokker ikke folk til å kjøpe TV-er
Les også
Brillefri 3D-skjerm lar deg ta på 3D-figurene
Les også
Sony lanserer 3D-headset
Les også
– 3D gjør ikke opplevelsen bedre
Les også
Lei av dårlige 3D-filmer?
Les også
Aktiv eller passiv 3D?
Les også
Liten 3D-smart-TV fra Samsung
Les også
James Cameron: – Passiv 3d er bra nok
Les også
3D-erotikk fra Kina utkonkurrerer Hollywood
Les også
3D-formatkrig på trappene
Les også
Passiv 3D slår an
Les også
Samsung og LG krangler om 3D-standard
annonse