Til hovedinnhold
NyhetVil lage flytende by for IT-entreprenører

Blueseed er en flytende by for IT-entreprenører

Kan de ikke bo i USA, så får de holde hus på en båt isteden.

Blueseed

Siden det er så vanskelig å få visum til å bo og jobbe i USA for mange mennesker, har en oppfinnsom gjeng gått inn for å finne en løsning som på en måte omgår de strenge reglene.

Skip o'hoi, ei tønne med rom...

Med prosjektet Blueseed ønsker initiativtakerne å invitere all verdens kloke hoder og entreprenører til å komme å bo, arbeide og utvikle nye ideer – samtidig utenfor og innenfor USAs grenser.

Dette skal muliggjøres takket være en konvertert båt plassert 20 kilometer utenfor kysten av California. Ved hjelp av ferjer vil entreprenørene bli skippet til og fra land på legitime dagsvisitter for å føre samtaler med andre oppfinnere, ingeniører og potensielle investorer.

Dermed kan de bo på båten, samhandle med partnere i USA og samtidig unngå slitsomt regelverk og tungrodd byråkrati.

Har alt du trenger

Selve båten vil inneholde alle nødvendige fasiliteter for å kunne leve et normalt og komfortabelt liv. På konseptbildene kan vi se grønne arealer på skipsdekket og landingsplasser for helikoptre. I tillegg til boliger i størrelser med plass til 1 – 4 personer, vil båten også ha blant annet restauranter og treningssentre.

«Husleien» er anslått til å starte på rundt 1200 dollar i måneden, det vil si litt over 7000 kroner. Blueseed vurderer hvilket land de skal registrere båten i, og mulige kandidater er Bahamas eller Marshall-øyene. Dette betyr at IT-entreprenørene må følge lovene i det gjeldende landet, og dermed kan slippe unna med lav skatt.

Her gjelder det med andre ord å ikke bli sjøsjuk. Og hvordan blir det med piratvirksomhet fra denne båten?

Les mer om prosjektet på Blueseed.co.

Vi er på Facebook!

(Kilde: Blueseed)

Sjekk ut videoen under for mer informasjon om Blueseed:

annonse