Nå er 17-tommers Macbook Pro skrota

Ikke lenger en del av sortimentet til Apple.

Med brask og bram lanserte Apple nyhet etter nyhet i går på utviklerkonferansen WWDC. Med det de fleste kanskje ikke fikk med seg, var at ingen nevnte den 17-tommer store Macbook Proen. Tar du turen innom Apple.no nå vil du raskt forstå hvorfor. Den store bærbare datamaskinen er ikke lenger en del av Apples sortiment.

Som forventet

Ryktene om at dette skulle skje har versert på nettet i et par måneder, og vi skrev også en sak om at en analytiker spådde både en Retina-Macbook Pro og bortgangen av Macbook Pro 17". I går ble altså ryktene gjort sanne, og 17-tommersutgaven av Macbook Pro føyer seg inn i rekken av avviklede modeller sammen med den hvite Macbooken og Aluminiums-Macbooken som forsvant for en god stund siden.

Macbook Pro 17-tommer var den best utrustede Macbook Proen på markedet før WWDC-lanseringen i går. Med en oppløsning på 1920 x 1200 hadde den en høyere pikseltetthet enn de fleste skjermer på markedet, selv om det virker ganske stusselig hvis man setter det opp mot den nye Retina-Macbook Proen, som har en oppløsning på hele 2880 x 1800 piksler.

Fortsatt tilgjengelig på bruktmarked

Er du ute etter en Macbook Pro 17-tommer må du nå antageligvis ty til bruktmarkeder, som for eksempel Hardwares bruktmarket, og håpe du fortsatt finner noen. I kjent Apple-stil slutter de å selge utgåtte produkter så fort nye produkter kommer i salg, og dette er intet unntak. På Apple-butikkene er det bare 13- og 15-tommere som er tilgjengelige, mens avviklingen av 17-tommeren ikke er nevnt et eneste sted.

Ellers på markedet finnes det mange 17-tommers bærbare datamaskiner, men om de er like tynne er nok et annet spørsmål. Kraftige er de imidlertid, og det var ikke lenge siden vi for eksempel testet et beist av en 17-tommer, i form av Multicom Cunshan P170e.

Hvis du like gjerne kan gå for en 15-tommers Macbook Pro er ikke denne nyheten et problem i det hele tatt. Da kan du enten velge imellom den oppdaterte Macbook Proen, eller gå for den nye toppmodellen med 15-tommers skjerm og Retina-oppløsning.

Les også: Video: Nye Macbook Pro i aksjon

Hva synes du om at Apple har kuttet ut sin største bærbare datamaskin og heller satset på en 15-tommers Macbook Pro med ekstrem skjerm? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor.

Les også
Her er oversikten over de nye MacBookene
Les også
– 17-tommers-Macbooken forsvinner snart
Les også
Dette er Macbook Pro 17-tommer
annonse