Til hovedinnhold

Slik blir det trådløse minnekortet

Vi fikk se Pretecs trådløse SD-kort i aksjon.

Vegar Jansen, Hardware.no

Hardware/Taipei: Med tanke på alle de forskjellige trådløse enhetene vi omgir oss med, er det naturligvis også et økende marked for smarte Wi-Fi-løsninger. På årets Computex-messe måtte vi se litt ekstra på to av Pretecs trådløse produkter.

Pretecs Y5 SD-kort har vi sett tidligere i år, og nå nærmer det seg butikkhyllene. For det som ikke helt har fått det med deg er Y5 et minnekort med innebygd trådløs teknologi. I teorien skal du kunne få adgang på minnekortet og dets innhold over Wi-Fi.

Denne gangen kunne Pretec demonstrere produktet. Et vakkert bilde av undertegnede ble tatt med et ganske så vanlig digitalt kamera. Y5-minnekortet sørget for å legge til et menyvalg på kameraet, slik at det kunne settes i trådløs modus.

Så ble en smartmobil med Wi-Fi brukt til å koble seg opp mot Y5-kortet, og deretter var det bare å taste inn riktig IP-adresse i nettleseren for å kunne se og laste ned, eller for den saks skyld opp, bilder mellom kameraet og mobilen.

Med Y5 blir det altså mulig å dele blinkskudd uten å måtte gå veien om en datamaskin. Kjekk sak for fotointeresserte.

Del dine trådløse gleder

Om du ennå ikke har lagt merke til det, er det slik at Y5 på engelsk minner om uttalen av Wi-Fi. Derfor har Pretec også kalt et annet trådløt produkt for dette: Y5 Drive HD901. Dette er en slank og lett boks med flere bruksområder.

Med et minnekort eller USB-enhet fungerer Y5 Drive som trådløs lagringsplass. Det betyr at du for eksempel kan putte inn et minnekort med filmer i den og strømme dette direkte til mobilen eller laptopen. Tilgang får du enten via en app eller over et webgrensesnitt.

Men det stopper ikke der. Y5 Drive kan også settes opp til å dele en internettlinje. Betaler du for eksempel for surfetid på en internettkafé, kan du bruke Y5 Drive til å lage et personlig trådløst nettverk du kan dele med andre. Opp til åtte personer eller enheter er støttet.

Y5 Drive kan i tillegg brukes som minnekortleser med en USB-kabel. På toppen av det hele er den batteridrevet. Den skal klare fire timers drift på et fulladet batteri, og ladetiden skal visstnok ikke være mer enn 30 minutter.

Pris og tilgjengelighet fikk vi ingen stor klarhet i, men som med det meste annet på Computex må vi nok på den andre siden av sommerferien før vi kan få fatt i et eksemplar.

annonse