Tek.no

Nyhet

Denne GoPro-konkurrenten har fysisk stabilisering innebygget

Nye Revl Arc skal også gjøre redigeringen til en lek med «smarte» egenskaper.

Eigil Knudsen
22 Nov 2017 06:00

I april i fjor meldte vi om et nytt folkefinansiert actionkamera kalt Revl Arc, som hadde noen ganske unike egenskaper. Nå er kameraet klart for salg.

Kameraet kan forhåndsbestilles fra produktets hjemmeside til en pris på 500 dollar, cirka 4000 kroner, pluss moms og frakt. Produsenten sender til Norge, og planen er å fullføre utsendelsene av alle forhåndsbestilte eksemplarer innen utgangen av desember.

Den mest spesielle egenskapen ved Revl Arc er at det kommer med innebygget, fysisk stabilisering. Nærmere bestemt har det en motorisert, horisontal stabilisator på innsiden, slik at du i utgangspunktet ikke trenger å gå til innkjøp av andre gimbal-produkter for å få skikkelig stabile bilder.

«Smart» redigeringsfunksjon

Kameraet har imidlertid også elektronisk stabilisering som skal fjerne siste rest av uønsket risting og vibrasjoner i hektiske omgivelser. Produktet har for øvrig en 150-graders vidvinkellinse for å fange inn mest mulig av omgivelsene.

Revl Arc byr på 4K-oppløsning med 30 bilder per sekund og i 1080p-oppløsning kan man kjøre med opptil 120 bilder per sekund. Om man går videre ned til 720p får man skikkelig saktefilm med 240 bilder per sekund. Stillbilder tas i 12 megapiksler.

Kameraet byr ellers på en innebygget redigeringsfunksjon kalt «assisted editing», som betyr at den medfølgende mobilappen automatisk kan finne de mest interessante øyeblikkene fra videoen og selv sette sammen en snutt. Videoene kan automatisk deles på sosiale medier.

Av andre egenskaper er kameraet vanntett ned til en dybde på 10 meter, og de ytre dimensjoner er på 45 mm x 45 mm x 70 mm, mens vekten er på 170 gram. Med en pris på over 4000 norske kroner pluss moms er det kun litt rimeligere enn for eksempel nye GoPro Hero6, som blant annet byr på 4K-oppløsning i 60 bilder per sekund, så om det er verdt prisen for være opptil enhver å bedømme.

Samsung har sluppet et heftig VR-kamera »

Les også
Her er GoPros nye billigkamera
Les også
Alt du trenger å vite om GoPros splitter nye toppmodell
annonse

Les også