Tek.no

Nyhet

Dette er TAG Heuers nye, og litt billigere, smartklokke

Like smart som toppmodellen.

TAG Heuer
16 Jan 2018 09:38

Sveitsiske TAG Heuer er kjent for sine analoge og eksklusive armbåndsur, men fant for en stund siden ut at de ville kaste seg på smartklokke-karusellen med sine TAG Heuer Connected-modeller, som også kom i en modulær utgave litt senere. Nå har produsenten kunngjort en ny modulær variant av klokken som i alle fall blir litt rimeligere.

TAG Heuer

Den nye smartklokken er en krympet utgave av Connected Modular 45 og har en diameter på 41 millimeter. Den har en amerikansk startpris på 1200 dollar, der 45-millimetersutgavene har en startpris på 1550 dollar.

Mange konfigurasjoner

Det er altså fremdeles ingen billig klokke på noe måte. Som før er den utviklet i samarbeid med Intel og Google, og den skal by på alle de samme funksjonene som den litt dyrere og større Connected Modular 45.

At klokken er modulær betyr at du selv kan «sette sammen» klokka etter dine egne ønsker med tanke på farger, reimer, spenner, fester og andre moduler. TAG Heuer byr på et ganske bredt utvalg av alternativer i så måte.

TAG Heuer

Når det gjelder rene tekniske spesifikasjoner har klokken en AMOLED-skjerm med en oppløsning på 390 x 390 piksler, 8 GB lagringsplass og 1 GB minne. Den har også NFC-sensor, GPS og er vanntett ned til 50 meter.

Klokken er basert på Android Wear-operativsystemet og er kompatibel med mobiler som kjører Android 4.3 og iOS 9 eller nyere.

Norsk pris og lansering er ikke kjent, men det finnes flere utsalgssteder i Norge som selger TAG Heuer-produkter. Der selges dagens toppmodell, altså 45 millimeters-utgaven, til drøye 22 000 kroner.

Garmin slapp nylig et nytt treningsarmbånd: Det varer i ett år før det må lades opp igjen »

Les også
Nå kommer de mekaniske smartklokkene
Les også
Tyskland forbyr enkelte smartklokker for barn – i Norge møter produktene sterk kritikk fra Forbrukerrådet
Les også
Huawei Watch 2 4G Sport: Hendig smartklokke med støtte for å sette inn simkort
annonse