Til hovedinnhold

Den store Windows 10-oppdateringen blir forsinket på grunn av feil som kan få PC-en til å krasje

Microsoft må fikse «Blue screen of death»-feil.

Kurt Lekanger, Tek.no

Den neste store Windows 10-oppdateringen, kjent som Redstone 4, skulle opprinnelig slippes i disse dager, men nå ser det ut til at den blir litt forsinket. Microsoft har nemlig kunngjort på Windows-bloggen at det har dukket opp en alvorlig feil i oppdateringen som må fikses.

Feilen innebærer at PC-ene med operativsystemet installert får en økt risiko for den beryktede blåskjermen, eller «Blue screen of death»-fenomenet (BSOD), som det heter på originalspråket. Dette er en alvorlig systemfeil som systemet ikke kan gjenopprette seg fra, som dukker opp som en blå feilmeldingsskjerm.

Feilen ble oppdaget i den seneste testversjonen av Windows 10-oppdateringen som er tilgjengelig for et begrenset antall testbrukere gjennom det såkalte Insider Preview-programmet.

Tilfeller av den beryktede blåskjermen er funnet med den seneste testversjonen av Windows 10-oppdateringen.
Wikipedia

Lager ny testversjon

I stedet for å slippe en egen oppdatering for å fikse feilen har Microsoft bestemt seg for å lage en helt ny testversjon, eller «build», med fiksen allerede på plass. Dette vil altså medføre en forsinkelse av den ferdige versjonen, men hvor stor forsinkelsen vil bli er uvisst.

En kilde med kjennskap til Microsofts planer uttalte overfor nettstedet The Verge at denne nye testversjonen er blitt merket som den siste testversjonen av den neste Windows 10-oppdateringen, så det ser dermed ut til at det i alle fall ikke oppstår ytterligere forsinkelser.

Den nye oppdateringen, som flere ganger er blitt omtalt som «Spring Creators Update», byr på en god del nyheter. Blant endringene er et nytt designspråk som innebærer delvis gjennomsiktighet i applikasjoner og imitert akryl-materiale, og deling av filer på tvers av enheter i nærheten av hverandre. Dette foregår via noe som heter Nearby Share, som bruker Bluetooth for å finne personer og enheter, og oppretter direkte WiFi-kobling mellom dem.

I tillegg skal Edge-nettleseren få en designoverhaling med en renere og penere startskjerm og en bedre lesemodus for ebøker og -publikasjoner.

Her er flere av endringene som er på vei til Edge i den nye oppdateringen »

annonse