Til hovedinnhold

Snart vil Chrome gi deg mye bedre bildekvalitet på Android

HDR-støtte på vei til Googles nettleser.

Rolf B. Wegner, Tek.no

HDR har tatt teknologiverdenen med storm og spres til stadig flere plattformer og tjenester. Nå melder blant andre Engadget og Android Police at HDR-støtte er underveis til Googles populære nettleser på Android-plattformen.

Den kommende støtten ble oppdaget av XDA Developers via ny, teknisk informasjon som dukket opp på Chromium Gerrit nylig. Den er imidlertid ikke offisielt bekreftet av Google ennå, ser det ut til, og det er uvisst akkurat når støtten kommer på plass.

Bilde: YouTube

Krever riktig mobil

HDR-støtte i Chrome vil legge til rette for at brukere kan se mye mer HDR-innhold på den mobile plattformen, men dette avhenger vel å merke av at det faktisk også lages mer innhold i formatet.

En del spesifikke tjenester har også allerede støtte for HDR på mobil, slik som YouTube, som fikk støtten på plass i september på Android. I tillegg har Netflix også fått HDR-støtte på mobil relativt nylig, både på Android-plattformen og iOS.

Dette forutsetter riktignok at man er i besittelse av en mobil som støtter HDR, noe slettes ikke alle modeller ennå gjør. For å se Netflix i HDR på iPhone må man ha en av de nye modellene iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X eller nye iPad Pro.

På Android-plattformen er det LG G6, LG V30, Sony Xperia XZ Premium, Sony Xperia XZ1 og Samsung Galaxy Note 8 som kan kjøre Netflix i HDR.

Snart kan vi få HDR i kombinasjon med 8K-oppløsning: Sony har nemlig søkt om nettopp denne merkingen »

annonse