Tek.no

Nyhet

Samsung Galaxy S9-eiere opplever «døde punkter» på skjermen

Etter flere klager er Samsung i ferd med å undersøke problemet.

Niklas Plikk, Tek.no.

Det begynner å gå lang tid mellom hver gang det ikke rapporteres om en eller annen type feil med ferske toppmobiler, og Samsungs nye Galaxy S9 ser ikke ut til å være noe unntak. Android Police melder nemlig at S9-eiere opplever problemer med skjermen.

På blant annet Reddit og Samsungs eget brukerforum melder stadig flere S9-eiere om såkalte «døde punkter» på skjermen, altså områder hvor berøringsfunksjonaliteten ikke fungerer, eller fungerer dårlig.

Punktene befinner seg på ulike deler av skjermen, og brukere opplever også at størrelsen på de døde punktene er varierende. Brukere melder om at noen typer berøringskommandoer fungerer, mens andre ikke virker.

Samsung Galaxy S9.
Niklas Plikk, Tek.no.

Undersøkes av Samsung

Noen S9-eiere skal ha klart å fikse problemet ved å simpelthen skru opp følsomheten eller tilbakestille til fabrikkinnstillinger, men mange har også sett seg nødt til å levere inn telefonen for å få en ny.

Samsung har erkjent problemet og sier i en uttalelse til nettstedet Engadget at de nå er i ferd med å undersøke rapportene fra brukere. Ifølge Samsung skal det dreie seg om et «begrenset» antall mobiler, men det er uvisst akkurat hvor utbredt problemet er.

Galaxy S9 ble lansert tidligere denne måneden, og har med andre ord ikke vært på markedet lenge, så det gjenstår å se hvor mange flere brukere som rapporterer om problemet. Trøbbel med berøringsskjermen er ikke et helt ukjent problem. I fjor meldte også eiere av Googles Pixel 2 XL om døde punkter på skjermen.

Hva skjer når mobilen ikke reagerer?

Det kan legges til at Samsungs toppmobiler de siste årene har krevd mer presise trykk enn før.

Samsung Experience, som før het Touch Wiz, kan være litt kranglete om du ikke er vant til å passe ganske godt på hvor du trykker rundt en knapp. Påstandene om dødpunkter i skjermen handler tilsynelatende om mer enn dette, men det er verdt å huske på både med tanke på omfanget av problemet og eventuelle egne opplevelser at menyene i seg selv kan bidra til en følelse av at trykk ikke blir registrert.

Også andre bugs og feil i programvaren kan føre til at trykk ikke blir registrert men må gjøres på nytt. Det er en kompleks serie av hendelser som ligger bak måten mobilene reagerer på berøringer. Den starter med at du fysisk treffer riktig punkt, før selve berøringsmatrisen skal registrere den berøringen, den skal så behandles av programvare før programvare og muligens maskinvare skal utføre handlingen du ber om.

Problemer som skjermen får skylden for kan skjule seg i hvert av disse leddene, og behøver ikke å ha noe med selve skjermen å gjøre i det hele tatt.

Foreløpig er lite kjent om feilen, og det virker vanskelig å trekke egne konklusjoner om hva man faktisk opplever når mobilen ikke reagerer. Men for et såpass viktig punkt i en flaggskipmobil får vi nok svaret ganske fort.

Trøbbel eller ei, Galaxy S9 har den beste skjermen på markedet: Det har DisplayMate konkludert med etter grundig test »

Les også
Så mye juling tåler Samsung Galaxy S9
Les også
Hvor vanskelig er Galaxy S9 å fikse?
Les også
Samsung Galaxy S9: Den beste Android-telefonen akkurat nå
Les også
– Samsung Galaxy S9 har den beste mobilskjermen noensinne
annonse

Les også