Denne klokken lader mobilen din på farten – og får strøm fra solen

Kickstarter-klokken Uvolt Watch skal sørge for at du aldri går tom for strøm på mobilen.

Det kjente folkefinansieringsnettstedet Kickstarter har alltid nye kaniner å dra opp fra hatten, og nå har turen kommet til en ganske spesiell klokke. Uvolt Watch er navnet på en klokke som kan brukes til å lade mobilen din på farten – og er dermed altså en slags batteripakke til håndleddet.

Det som gjør produktet ekstra spesielt er imidlertid at klokken bruker solcellepanel til å lage strøm, og gjør deg dermed helt uavhengig av tradisjonelle ladeløsninger dersom du til stadighet plages av lite strøm på mobilen.

Passer til alle mobiler

Ekstrabatteriet som brukes til å lade mobilen kan enkelt fjernes fra klokken når det er fulladet og kommer med innebygget Lightning-, MicroUSB eller USB-C-kontakt. Det kan også fåes i trådløs variant dersom mobilen din har støtte for trådløs induksjonslading.

Klokken kommer med trådløs ladestasjon om du ikke ønsker å basere deg på solcellelading.

Oppladingen via solcellepanelet på toppen av klokken er naturlig nok ikke like effektivt som vanlig opplading, og ifølge utviklerne tar det omtrent én full dag med solskinn å lade opp batteriet i klokken.

Klokken kommer også med en egen, trådløs ladestasjon du kan bruke hjemme dersom du har behov for et fulladet ekstrabatteri når du starter dagen. Med denne skal det ta 45 minutter å lade opp ekstrabatteriet i klokken.

Nådde målet på Kickstarter

Batteripakken har en kapasitet på 600 mAh, som ifølge utvikleren skal kunne gi deg rundt fem timer med ekstra tale, tre timer med Internett-surfing og tre timer med videostrømming på mobilen din.

Prosjektet har samlet inn 108 000 dollar av et mål på 100 000 dollar med 17 dager igjen, så målet er altså nådd. Den endelige utsalgsprisen vil ligge på 200 dollar, men på Kickstarter kan du sikre deg et eksemplar nå om du lover bort 100 dollar. Les mer på Kickstarter, og se også video under.

Her er en annen Kickstarter-dings til mobilen: Denne gir mobilen din en ekstra, stor skjerm »

Les også
Withings er tilbake på banen
Les også
En 3D-skriver som også kan skjære i tre og plast tar helt av på Kickstarter. Når du ser prisen skjønner du hvorfor
Les også
En USB-lader til bilen som kan gjøre langt mer enn å bare lade
Les også
En smartklokke med fysiske visere over skjermen
Les også
Denne gir mobilen din en stor, ekstra skjerm
annonse