Tek.no

Nyhet

Forvent deg lang ventetid hvis du vil bytte batteriet hos Apple

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
12 Jan 2018 15:49

Skal du bytte batteriet i iPhonen din hos Apple, må du trolig belage deg på litt ventetid. På Apples norske nettsider står det at det er begrenset opplag av batterier til iPhone 6, iPhone 6 Plus og iPhone 6S Plus.

Ser du denne beskjeden på mobilen din, bør du vurdere å skifte batteri. Bilde: Apple

Problemet gjelder visst ikke bare Norge. I USA melder nettstedet Macrumors at det er særlig iPhone 6S Plus-eiere som er utsatt. Nettstedet skal ha hørt fra flere av leserne sine at de ikke kunne få bytte batteriene sine før mars/april.

Her i Norge er det altså redusert tilgjengelighet på batterier til tre forskjellige modeller, men nøyaktig hvor lang ventetid det er snakk om vet vi ikke. Dette har vi heller ikke fått bekreftet fra Apple.

Dette kan du gjøre hvis batteriet ditt er gammelt:

Beklager, en feil oppstod. Prøv å spill av videoen senere
Feilkode: 15000

Er iPhone-batteriet ditt gammelt? Dette kan du gjøre

Gjelder ikke bare Apple

Madeleine Schøyen Bergly, kommunikasjonsansvarlig i Elkjøp. Bilde: Rune Dyrhaug

For å sjekke om batterimangel var et problem for flere enn bare Apple, kontaktet vi Madeleine Schøyen Bergly, kommunikasjonsansvarlig i Elkjøp. De har også senket prisene sine for batteribytte på iPhone, og kan fortelle oss at de også sliter med mangel på batterier på sine verksteder.

Hos Elkjøp mangler de batterier til iPhone 6, iPhone 6 Plus og iPhone 6S Plus, i tillegg til iPhone 7. Dermed er det bare de som har en iPhone 6S eller iPhone 7 Plus som kan forvente å få byttet batteriet relativt raskt. Nøyaktig hvor lang ventetid folk kan forvente kunne ikke Bergly si noe om, men hun kunne bekrefte at Elkjøp Lørenskog, hvor de har tilbudt walk-in-reparasjon, har opplevd økt pågang av kunder som har ønsket å bytte batteriet.

Billigst i Norge

Det er bare to uker siden Apple senket prisene på batteribytte for mobiler nyere enn iPhone 6. De reduserte prisen for batteribytte fra 799 til 299 kroner, og lovte å holde den prisen gjennom hele 2018. Dette er faktisk såpass lav pris at Apple nå tilbyr den laveste prisen for batteribytte på det norske marked.

Du kan alltids bytte batteriet ditt selv, men da kan du glemme garantien din.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Elkjøp var imidlertid raskt ute med å matche Apples priser, og tar 399 kroner for batteribytte. Denne prisen inkluderer frakt, noe Apples pris på 299 kroner ikke gjør.

Du kan også bytte batteriet ditt hos andre butikker og verksteder. Du kan lese mer om det i vår forrige artikkel om å bytte batteri på iPhone.

annonse

Les også