Tek.no

Nyhet

«Gluegate»: Skjermen på en del Huawei Mate 20 Pro-telefoner blir grønn i kantene

Huawei: – Ingen kommentar.

Tek-leser
13 Nov 2018 14:27

– Man ser med en gang at det er noe galt.

Det skriver en Tek-bruker som opplever at skjermen på hans Huawei Mate 20 Pro blir grønn i kantene, spesielt på mørke eller grå bakgrunner.

Ikke et uvanlig problem

Han er ikke alene. En rekke Reddit- og andre forumbrukere rundtom har de siste ukene meldt om at deres Huawei Mate 20 Pro-utgaver har et problem med at skjermen får grønnskjær etter kort tids bruk.

Huaweis eget supportforum har også en lang tråd om temaet.

Elkjøps kommunikasjonssjef Madeleine Schøyen Bergly sier de har fått et fåtall henvendelser om grønnskjær i skjermen på Mate 20 Pro.
Rune Dyrhaug, Elkjøp

Elkjøp: Et fåtall henvendelser

Elkjøp bekrefter også at dette har vært et tema, men kommunikasjonssjef Madeleine Schøyen Bergly sier de bare har opplevd et «fåtall» henvendelser om grønnskjær i skjermen.

– Om det fortsatt er noen av kundene våre som har oppdaget feil eller grønnskjær i sin nye Mate 20 Pro, vil vi oppfordre de aktuelle kundene til å komme innom en av våre butikker, så skal vi selvfølgelig hjelpe med å rette opp i dette, enten ved å bytte hele telefonen eller glasset, skriver hun i en e-post til Tek.no.

Huawei Mate 20 Pro.
Niklas Plikk, Tek.no

Gluegate

Grønnfargen virker å ha noe å gjøre med baklyset, ettersom det er betraktelig mer synlig på grå eller mørke bakgrunner, og virker å bli verre etter hvert som telefonen brukes.

Det har blitt spekulert i at det kan skyldes limet som brukes til å feste OLED-skjermpanelet, og temaet blir gjerne omtalt som «Gluegate» på nett.

Problemet virker også å være begrenset til Mate 20 Pro-utgavene med skjermpanel fra koreanske LG, og finnes ikke på mobilene med paneler fra kinesiske BOE.

Verre i enkelte apper

– Det er vanskelig å forklare hvordan det oppleves. Min opplevelse er at skjermen virker mye blassere i de berørte områdene. I noen apper ser du det ikke noe særlig, mens i andre føler du at alt er grønt, skriver Tek-leseren.

Han sier at han hadde kjøpt telefonen av Telia, som hevdet ikke å kjenne til problemet og krevde telefonen inn på service for diagnose.

Problemet er lettest å se når skjermbakgrunnen er mørk eller grå.
Tek-leser

Huawei sentralt har så langt ikke uttalt seg offisielt om saken, og Huawei Norge ønsker heller ikke å gi noen kommentar.

Bytter ut i Finland

Markedsdirektør Elina Takala i Huawei Finland sier imidlertid til Suomi Mobiili at de undersøker hvorfor en liten del av telefonene har vært grønne i enkelte land.

– I Finland får forbrukerne en ny telefon uten kostnad om de har en defekt skjerm, sier hun til det finske nettstedet, som tilsynelatende hadde en testtelefon med LG-panel som har utvist de samme symptomene på grønnskjær i skjermen.

Da vi i Tek.no testet Huawei Mate 20 Pro konkluderte vi med at det var en telefon som i praksis har alt, og slo til med karakteren 10/10. Vi har hatt to eksemplarer til test, og ingen av dem har hatt problemer med skjermen. Bransjeorganisasjonen Elektronikkbransjen kåret også Mate 20 Pro til «Årets mobil» nylig.

annonse

Les også

Loading
annonse

Dagens beste tilbud

I samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no
Loading