Til hovedinnhold

Nå kommer iPhone 5S og iPhone 5C til Norge

Datoen og prisene er klare.

Apple

Helt siden Apple lanserte de nye iPhone-modellene for en måned siden har det knyttet seg stor spenning til når telefonene dukker opp i norske butikker. I dag landet pressemeldingen i innboksen, og spekulasjonene kan legges døde. Fasitsvaret er 25. oktober.

Om såvidt over to uker kan altså iPhone 5S og iPhone 5C kjøpes i butikkene. Prisene blir som ventet i det dyre hjørnet. Toppmodellen, iPhone 5S, vil koste 5790 kroner om du kjøper den direkte fra Apple. Det er imidlertid den rimeligste utgaven med 16 GB lagring.

Les lanseringssaken her

Dyr lagring

Trenger du mer plass fins det naturligvis utgaver med 32 og 64 gigabyte lagringsplass også, men som vanlig tar Apple seg godt betalt for den ekstra plassen. 32 GB-utgaven tikker inn med 900 kroner høyere prislapp, til 6690 kroner, mens du må legge på enda 900 kroner for den største utgaven, altså 7590 kroner.

De viktigste nyhetene i iPhone 5S er at den leveres med nye iOS 7 rett ut av esken, et forbedret kamera og en fingeravtrykksleser i hjem-knappen, som sørger for at sikkerheten er på plass selv om du ikke bruker et tradisjonelt passord. Den har også betydelig raskere innmat enn tidligere iPhone-modeller.

En annen viktig nyhet er at de nye modellene nå har full støtte for de norske 4G-frekvensene, slik at du ikke må leve med fullt så hullete dekning på det raskeste mobilnettet som du måtte med forgjengeren.

Les testen av Apple iPhone 5S

iPhone 5C er en billigere og mer fargerik utgave av Apples iPhone-modeller. Den lander likevel helt i øverste prisklasse for dagens toppmodeller.Foto: Apple

En rimeligere modell

Hvis du ikke er like opptatt av av spesifikasjoner kan du også velge iPhone 5C, som er en billigere modell. I praksis er dette fjorårets iPhone 5 i plastinnpakning. Her blir telefonen også tilgjengelig i flere, og avhengig av smak, sprekere farger enn toppmodellen.

Prisene her vil altså være lavere, men det er på ingen måte snakk om noen billigtelefon. Også her starter prisene helt i toppsjiktet for mobiler i dag, og det billigste du slipper unna med er 4890 kroner for modellen med 16 GB lagringsplass.

iPhone 5C fins ikke med 64 GB lagringsplass, men som for toppmodellen kan du legge på 900 kroner for å doble mengden lagringsplass til 32 GB. Dermed lander prisen på 5790 kroner.

Les testen av Apple iPhone 5C

Apple varsler også at det vil komme en rekke deksler til de to telefonene, og at iPhone 4S fortsatt vil være tilgjengelig for 3290 kroner for en modell med 8 GB lagringsplass.

(Kilde: Apple, pressemelding)

Mer om
annonse