Til hovedinnhold

Lover å øke sikkerheten på Snapchat

Det gjør man etter massiv lekkasje.

Det viser seg å være en menneskelig egenskap å gjøre de nødvendige endringene først etter at en krise har skjedd, men når man har informasjon om over 30 millioner aktive brukere, kan det være greit å komme krisen i forkjøpet. Spesielt dersom man ønsker å beholde brukerne.

Snapchat-gründerne klarte ikke dette, for i desember ble brukernavn og telefonnummer til over 4,6 millioner brukere lekket. En oversikt på nettet, kalt «SnapchatDB!», gjorde det mulig for hvem som helst å søke igjennom oversikten.

Ble advart av sikkerhetsfirma

I forkant av angrepet ble Snapchat advart av firmaet Gibson Security om at applikasjonen hadde noen svakheter i koden som lett kunne utnyttes. Totalt skal det ha vært snakk om å legge til ti linjer med kode for å tette sikkerhetshullet.

Snapchat valgte å ikke lytte til rådet fra sikkerhetsfirmaet, noe som skulle vise seg å bli skjebnesvangert for selskapet. Få dager etter at Gibson hadde påpekt feilene, ble den store mengden brukerdata hentet ut via et av sikkerhetshullene.

Nå skjer endringene

Bristen kommer på et dårlig tidspunkt for den 23 år gamle gründeren som nylig takket nei til et bud fra Facebook på rundt 18,5 milliarder kroner. Mange brukere av applikasjonen har vist sin misnøye ved bruddet, og stadig flere melder sin overgang til Instagram Direct.

Snapchat-teamet prøver nå å vise at de tar sikkerheten på alvor. Snarest mulig vil de slippe en oppdatering som gjør applikasjonen sikrere, ikke bare ved å rydde i koden, men også ved å legge til en del nye funksjoner.

Dette hadde du kanskje ikke trodd:
Flertallet av Snapchat-brukere er kvinner »

(Kilde: PhoneArena)

Les også
Snapchat snapper til seg Instagram-sjef
Les også
Flertallet av Snapchat-brukere er kvinner
Les også
23-åring fikk milliardtilbud fra Facebook
Les også
iOS 7 kan være døden for Snapchat
annonse