Råtass fra Panasonic

Tåler det meste elementene har å by på.

Panasonic kommer til å åpne friskt på CES med å presentere sitt hittil tøffeste kompakte kamera for stillbilder og film. Lumix DMC-FT5 er bygd for å takle fall fra opptil to meter, opptil 100 kg trykk, vann ned til tretten meters dyp og temperaturer ned til -10. Ti minusgrader er kanskje et godt hakk varmere enn Norge på sitt verste, men det er også det eneste ankepunktet på dette området. Den lille tøffingen er utstyrt med et 24 mm Leica DC-objektiv og har totalt 9.3x zoom, hvorav objektivet står for 4.6. Bildesensoren er på 16,1 megapiksler, og kameraet filmer i 1920 x 1080p og full HD i AVCHD-format.

Panasonic FT5.Foto: Panasonic
Panasonic FT5.Foto: Panasonic

FT5 er utstyrt med en 3 tommers (7,6 cm) skjerm av LCD-typen, og kommer med WiFi-støtte og egen app for fjernstyring. Appen kobler smarttelefon (eller andre duppeditter) opp til kameraet slik at du kan bruke skjermen på telefonen som søker og fjernstyre kameraet. Det er også mulig å bruke geotagging, og det er inkludert 1 GB lagringsplass i nettsky som du kan bruke hvis du trenger å ta backup av viktige filer på farta. Siden kameraet har WiFi er det null problem å sende bilder direkte fra kameraet til printere som er koblet opp til et trådløst nettverk, eller til TV-en din.

Foreløpig vet vi hverken veiledende pris eller når FT5 kommer i butikkene.

Les også: Vår test av Panasonic Lumix DMC-FT1 - DMC-FT5s eldre bror, og Panasonics første vanntette og støtsikre kompaktkamera.

Kilder:
Pressemelding fra Panasonic.

Les også
Smekker nyhet fra Panasonic
Les også
Satser fortsatt på superzoom
annonse