Til hovedinnhold

Få millioner av sanger rett i TV-en

TV-produsent har alliert seg med Spotify.

Samsung, Spotify

De som eier en smart-TV fra Samsung kan gni seg i hendene over følgende nyhet: Det sørkoreanske selskapet slår nå kreftene sammen med den svenske musikktjenesten Spotify, og resultatet blir en dedikert app som gir deg tilgang til flere millioner låter rett på TV-en.

Appen skal lanseres om kort tid og blir tilgjengelig via smart-TV-er, Blu-ray-spillere og hjemmekinosystem i den såkalte E-serien fra Samsung. Det sørkoreanske selskapet påstår selv at de er først ute med å tilby Spotify direkte på en smart-TV, og appen blir tilgjengelig via selskapets egen smart-TV-plattform, Smart Hub.

Første store musikkapp i Smart Hub

Slik vil appen se ut på TV-en.Foto: Samsung, Spotify

Spotify har et musikkbibliotek på cirka 18 millioner sanger totalt verden over, men dette antallet varierer fra land til land. Den nye TV-appen dukker først opp på smart-TV-ene, før resten av de aktuelle produktene slår følge. Alt skal være på plass innen 2012 er omme.

– Spotify utfyller vårt eksisterende tilbud av apper, da det er den første store, rendyrkede musikkappen i Smart Hub, sier Jenny Fisher-Toivo, nordisk produktsjef for TV i Samsung, i en pressemelding. Hun fortsetter:

– Nå behøver man ikke lenger koble nettbrettet eller PC-en til sitt lydsystem. Alt finnes rett på TV-en.

Automatisk synkronisering

Appen blir som nevnt tilgjengelig i Smart Hub, og det skal være enkelt å laste den ned og ta programmet i bruk. Etter nedlasting er det bare å logge inn på Spotify som vanlig – med eneste forskjell at brukergrensesnittet nå er tilpasset storskjermen.

De som er Spotify Premium-brukere fra før, får tilgang til sine spillelister som synkroniseres automatisk over nettskyen. De som ikke har en Spotify-konto, kan teste ut programmet gratis i 30 dager via Spotify Premium free trial.

(Kilde: Pressemelding)

annonse