Til hovedinnhold

Slik blir Ataris nye spillkonsoll

Ataribox skal være både spillmaskin og PC for stua. Her er bilder og fersk informasjon.

Atari

Det er 40 år siden konsoll-legenden Atari slapp sin Atari 2600, og nå jobber de med en ny spillemaskin for stua. Den heter Ataribox, og skal etter planen slippes til våren neste år.

Frister det med en slik en under TV-en?
Atari

I dag har teamet bak Ataribox sendt ut bilder og ny informasjon om systemet. Bildene skal være av de første prototypemodellene, og skaperne mener å ha kombinert moderne design med den klassiske Atari 2600-stilen.

De understreker forøvrig at det er ekte tre i versjonen med trepanel.

Stue-PC

Ataribox bruker en skreddersydd AMD-prosessor med Radeon-basert grafikkteknologi, og kjører Linux. Den skal ha et enkelt grensesnitt, og vil være konsoll og stue-PC i ett. Det vil si at du kan bruke den til spilling, strømming av video og musikk, surfing på nettet, og så videre.

En variant har trepanel, en annen har plastpanel.
Atari

Systemet skal komme med «tonnevis» av innebygde klassiske Atari-spill, samt nye spill fra et bredt uvalg studioer (som utviklerne vil snakke mer om snart). Du vil også kunne spille Linux-spill kjøpt på «andre innholdsplattformer» – da tenker de sikkert først og fremst på Steam – hvis disse er kompatible med maskinvaren og Linux-versjonen.

Den amerikanske prisen vil ligge mellom 249 og 299 dollar (cirka 2000-2400 kroner), avhengig av type og konfigurasjon. Utviklerne ønsker også å starte en folkefinansieringskampanje via Indiegogo snart, visstnok fordi de vil ha «Atari-miljøet» med på laget.

Denne saken ble opprinnelig publisert på Spillhistorie.no, et norsk nettsted dedikert til nye og gamle spill. Her er et knippe kule Spillhistorie-saker:

annonse