Tek.no

Nyhet

Se etter «660» hvis du vil ha en kraftig mobil, men vil spare penger

Qualcomms nye prosessor kan bli redningen.

Qualcomm/Tek.no, montasje
5 Mai 2017 06:00

Qualcomm er den prosessorprodusenten du antageligvis har størst sannsynlighet for å finne produkter av på innsiden av Android-mobiler i dag. Produktporteføljen deres er ikke alltid like enkel å følge med på – og med lanseringen av den nye Snapdragon 660 blir det ikke enklere.

Qualcomm avslørte nylig lanseringen av denne nye prosessoren, som ifølge GSMArena skal overta for Snapdragon 625 som selskapets mellomklassealternativ.

Her snakker vi imidlertid om en prosessor som bygger på samme plattform som dagens toppmodell: Snapdragon 835.

Pressemeldingen fra Qualcomm, uheldigvis utelukkende på kinesisk...
Qualcomm

Dermed er det også rimelig å anta at det her vil bli relativt heftige ytelser, med åtte Kryo 280-kjerner under panseret. Disse åtte er også å finne i Snapdragon 835, men med den store forskjellen at de i sistnevnte bygger på 10 nanometers produksjonsprosess. Kjernene i Snapdragon 660-brikken vil derimot bygge på den «eldre» 16 nanometers-produksjonsprosessen.

Telefoner med Snapdragons 600-serie på innsiden har tradisjonelt sett vært å finne i prisklassen mellom 3 000 og 5 000 kroner, så her kan vi virkelig snakke om potensiell toppmodellytelse i billig forpakning!

16 nanometer er ikke nødvendigvis så ille

Forskjellen på 16 og 10 nanometers produksjonsprosess vil nok for øvrig først og fremst manifestere seg i bedre energieffektivitet for sistnevnte.

Det er nok imidlertid neppe noe å bekymre seg for, all den tid både Apples A10-brikker og Huaweis strålende Kirin 960-brikker stadig bygger på nettopp slik produksjonsprosess. Som vi vet av testene våre, så yter også disse brikkene svært godt.

Foruten at grafikkbrikken i Snapdragon 660 blir en Adreno 512, så vet vi stadig lite. Resten avsløres offisielt av Qualcomm den 9. mai, på et pressemøte.

Konkurrenten MediaTek leverer også kompetente brikkesett:
TEST: UMi Plus har utmerket ytelse og MediaTek Helio P10 på innsiden »

(Kilde: GSMArena, Qualcomm)

Les også
I år vil vi se en batterirevolusjon for bærbare: Over 24 timer med Netflix-titting på én lading
Les også
Snapdragon-prosessoren skal snart dukke opp i Windows-maskiner – det liker ikke Intel
annonse

Les også