Til hovedinnhold

Samsung har lansert heftig klapptelefon med to skjermer

«Samsung W2016» er nå sluppet på det kinesiske markedet - og koster flesk.

Samsung

Klapptelefoner hører primært fortiden til, men den siste tiden har flere produsenter forsøkt å gjenopplive det aldrende konseptet, først og fremst sørkoreanerne LG og Samsung. Som blant andre GSMArena melder har sistnevnte nå sluppet en ny klapp-modell - og den er ingen pyse.

Den nye telefonen heter simpelthen «Samsung W2016» og er foreløpig kun lansert i Kina, som det fremkommer av Samsungs kinesiske nettside.

To skjermer og S6-prosessor

Som andre klapptelefoner har W2016 en relativt liten skjerm på 3,9 tommer, men for å kompensere på dette skilter telefonen med to skjermer; en på fremsiden og en på baksiden.

Foto: Samsung

På Samsung-siden finnes det snodig nok få tekniske detaljer, men det har imidlertid lekket ut tekniske opplysninger om telefonen fra det kinesiske sertifiseringsbyrået TENAA nylig, som GSMArena snappet opp for noen dager siden.

Ifølge opplysningene er begge skjermene berøringssensitive Super AMOLED-skjermer med en oppløsning på 1280 x 768 piksler. På innsiden finner vi videre ganske godt med krutt i form av Exynos 7420-brikken, som også finnes i alle Galaxy S6-modellene og Galaxy Note 5.

Koster 13 500 kroner

Ellers skilter den nye klapptelefonen ifølge TENAA-lekkasjen med upåklagelige 3 GB minne, 64 GB lagringsplass, et hovedkamera på 8 megapiksler og et frontkamera på 5 megapiksler. De ytre målene skal ligge på 120,4 x 61 x 15,1 millimeter i sammenlagt tilstand, og vekten er på 204 gram.

Batteriet er på 2000 mAh, og telefonens ytre er laget utelukkende i glass og metall. W2016 er på ingen måte en billig affære, og skal visstnok koste 10 000 kinesiske yen, som tilsvarer cirka 13 500 norske kroner. Når og om den skal lanseres utenfor Kina er ennå ikke kjent.

Samsung har visstnok flere snodige mobiler på vei:
Samsungs «brettbare» mobil kan komme i januar »

annonse